Juustojen nauttiminen on yksi elämän suurimmista nautinnoista, mutta herkuttelu voi tuottaa monelle maistelijalle päänvaivaa. Voiko juuston kuoren syödä? Vastaus ei ole yksiselitteinen, sillä se riippuu niin kuoren materiaalista, juustotyypistä kuin henkilökohtaisista makumieltymyksistä.
Food and Wine -sivustolle haastattelun antanut juustoasiantuntija Tom Bivins kannustaa ihmisiä maistamaan juustojen kuoria rohkeasti. Niin kauan, kun juuston pinta ei ole vahaa, kangasta, muovia tai paperia, sinun ei asiantuntijan mukaan tarvitse olla huolissaan.
– Kuoren bakteerit ovat hyväksi suolistosi terveydelle eivätkä ne satuta sinua. Juustonvalmistaja ei laita juustoonsa mitään, mikä on haitallista.
LUE MYÖS: Onko homeista juustoa turvallista syödä? Oikea vastaus saattaa tulla monelle yllätyksenä
Kuorten maistaminen auttaa miehen mukaan arvostamaan ja ymmärtämään juustoja paremmin; maistamalla juustoa yhdessä kuoren kanssa saat suuhusi sen kokonaisuuden, jota valmistaja on ajatellut.
Syötäviä kuoria on kolmea eri tyyppiä
Juuston syötäviä kuoria on Bivinsin mukaan olemassa kolmea eri tyyppiä. Ensimmäisen kuorityypin muodostavat valkohomejuustoista löytyvät, homeen muodostamat nukkamaiset kuoret.



