Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Edullisesta kotimaisesta kalasta voi valmistaa yllättävän ruoan: "Vieraat ihan äimänä"

11:00Kuhaa ja muikkua vappupöytään!KATSO VIDEO: Millaisia helppoja kalaherkkua voi tehdä kotimaisesta kuhasta ja muikuista? Ravintoloitsijat Ilkka Lääveri ja Sari Helin vinkkaavat kaksi ohjetta.
Julkaistu 15.04.2024 17:27

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Huomenta Suomessa ennakoitiin jo lähestyvää vappua ja valmistettiin brunssille sopivaa tarjoiltavaa kotimaisesta kalasta. 

Huomenta Suomessa kokattiin viikonloppuna helppoa vappuruokaa sekä kotimaisesta kuhasta että muikuista. Ravintoloitsijat Ilkka Lääveri ja Sari Helin demonstroivat, miten näistä suomalaisista kaloista saa loihdittua yllättäviä makuelämyksiä. 

Muikkua saa marketeista erittäin huokeaan kilohintaan, muistutti keittiömestari Ilkka Lääveri.

– Se on hyvin monikäyttöinen kala. Olisi hienoa, jos sitä saataisiin enemmän kouluissa ja päiväkodeissakin lautasille.

Lue myös: Syötkö tätä edullista kalaa? Keittiömestari ylistää: "Edelleen vähän aliarvostettu"

Muikkua uudella tavalla: "Vieraat ihan äimänä"

Lääveri demonstroi lähetyksessä, miten puhkotuista muikuista saa näppärästi keskiruodon pois. Muikkuja ei suinkaa valmistettu ohjelmassa perinteiseen tyyliin paistamalla tai friteeraamalla, vaan kalasta tehtiin espanjalaistyyylinen tapasruokalaji boqueneros. Muikkufileet laitetaan siis raakakypsymään sokerilla ja suolalla maustettuun omenaviinietikka-vesiseokseen. 

– Annetaan siellä olla ja kypsyä vähintään kolme tuntia, mutta hyvin kestää useammankin päivän, Lääveri vinkkasi.

Marinoitumisen jälkeen muikkujen päälle ripotellaan vielä hieman suolaa ja oliiviöljyä ja tapasherkku suomalaisittain on valmis nautittavaksi. 

– Vieraat on ihan äimänä, että mitä mieletöntä tämä on – jotain makrillia? Ei, se on suomalaista muikkua, Sari Helin ylisti. 

Katso videolta muikkuvinkit ja nappaa ohje: Boquerones-muikut eli marinoidut muikut

Kokeile myös: Fenkolisuolattua kuhaa

Lue myös: Mielettömän hyvä "kalapuikkojen korvike" – tämä ruoka valmistuu pienellä budjetilla!

Lisää aiheesta:

Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"Henri Alénin vinkki: Tämä kalamarinadi on aivan lyömätön kesälläHenri Alénin kalavinkki: Tämä marinadi on aivan lyömätön kesälläJari-Jukka ylistää vartissa mureaksi kypsyvää grillilihaa: "Kuin pekonia, mutta parempaa"Kurkusta ja retiiseistä paremman makuisia yllättävällä kikalla: "Siinä on oikeasti valtava ero"Teetkö lohikeiton näin? Parhaan sopan salaisuus piilee tietyissä raaka-aineissa
KalaHuomenta SuomiRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?

  • 25.7.17:01
    Ruoka

    Henri Alénin vinkki: Tämä kalamarinadi on aivan lyömätön kesällä

  • 17.7.19:15
    Jyrki Sukula

    Jyrki Sukula kertoo, mistä tunnistaa tuoreen kirjolohen