Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Henri Alénin kalavinkki: Tämä marinadi on aivan lyömätön kesällä

Lohiceviche. Kuvituskuva.
Lohiceviche. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 08.07.2024 19:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén vinkkasi Instagram-tilillään muutama vuosi sitten täydellisen "kuuman kelin evään".

Kesähelteillä ei välttämättä tee mieli syödä mitään kovin raskasta. Usein toimivia hellepäivän herkkuja ovat esimerkiksi erilaiset salaatit tai kylmät keitot. Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén vinkkasi omalla Instagram-tilillään  kesällä 2021 yhden mainion "kuuman kelin evään".

– Rakastan marinoituja kaloja, ja kuumalla kelillä maistuu kirpeän mausteinen ja vehreällä oliiviöljyllä marinoitu tuore kala. Parhaiten minulle maistuvat rasvaiset lohikalat, jotka limetin haposta kypsyvät, mutta eivät muutu kuivaksi, Alén kirjoitti

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Alén on loihtinut kalalle koukuttavan marinointiliemen. Hänen mukaansa kalaherkun salaisuus on liemen oikeissa ainessuhteissa sekä marinointiajassa. Paksut kalaviipaleet vaativat parin tunnin marinoinnin, pienemmille kuutioille riittää tunti. 

– Eli kala paloiksi, marinadin tavarat keskenään kunnolla sekaisin ja eikun marinoitumaan, Alén neuvoo 

Alén suosittelee kokeilemaan kesäistä kalaherkkuaan minkä tahansa muun makuparina, paitsi lanttulaatikon.

Henri Alénin kesämarinadi kalalle:

1 dl limetin mehua


0,3 dl oliiviöljyä 

1tl hienonnettua chiliä

1 ruukku hienonnettua korianteria

1 pieni sipuli hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä viipaloituna

½ tl suolaa

Resepti ja lähde: Henri Alén/instagram

Katso myös: Pekka Poudalla repesi lohiraivo: "Mistä tästä lähtee tää s****nan siivu?!"

0:45Pekka Poudalla repesi lohiraivo:"Mistä tästä lähtee tää s****nan siivu?!"Pekka Pouta pettyi juhannuskalaansa kesällä 2022.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran kesällä 2021.

Lisää aiheesta:

Henri Alénin vinkki: Tämä kalamarinadi on aivan lyömätön kesälläRetki-Riikan nerokkaat lohinyytit kokataan nuotiolla: "Ei vie paljoa aikaa"Edullisesta kotimaisesta kalasta voi valmistaa yllättävän ruoan: "Vieraat ihan äimänä"Henri Alénin täydellinen lohivinkki: Tämä marinadi on aivan lyömätön kesällä!Tätä lihaa kannattaa grillata – Henri Alén suosittelee: "Saa mielettömän hienon maun"Henri Alén vinkkaa superhelpon marinadin lohelle: Täydellinen "kuuman kelin eväs"
KalaRuokaHenri AlénMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • 28.9.17:32
    Ruoka

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa

  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?