Kurkusta ja retiiseistä paremman makuisia yllättävällä kikalla: "Siinä on oikeasti valtava ero"

Bella Table – Vuoden ruokavaikuttaja 2024 9:50 Bella Table – Vuoden ruokavaikuttaja 2024
KATSO VIDEO: Bella Tablen Kia ja Petra valmistivat kuuluisan "retiisikasvimaan" ja antoivat vinkkejään ruoanlaittoon.

Keväisistä vihanneksista saa helposti paremman makuisia, vinkkaavat ruokavaikuttajat. 

Ruokayhteisö Bella Tablen Kia Arpia ja Petra Wettenranta kertoivat viikonloppuna Huomenta Suomessa ruokafilosofiastaan ja antoivat vinkkejään keittiöön. 

Bella Table -ruokayhteisö palkittiin vuoden ruokavaikuttaja -palkinnolla Tubecon Awards -palkintogaalassa 2024. 

Kaksikko valmisti studiossa helpon ja näyttävän annoksen retiiseistä. Retiisikasvimaa-nimellä tunnettu annos on jo noin 20 vuotta sitten tanskalaisessa Michelin-ravintola Nomassa ideoitu ruokalaji.

– Pohjalla on kreemi, jossa on tuorejuustoa, ranskankermaa, ruohosipulia ja lehtipersiljaa, Kia Arpia demonstroi studiossa.

Annoksen ideana on lopulta tökätä retiisit "multaan kasvamaan". Arpian mukaan retiisikasvimaa on hauska tarjoiltava illanistujaisiin, mutta sopii myös vaikka ylioppilasjuhlien tarjoilupöytään.

Upota retiisit tai kurkut jääkylpyyn!

Huomenta Suomen studiossa nähtiin, kuinka annoksen retiisit oli laitettu jääkylpyyn ennen tarjoilua. Miksi ihmeessä?

– Jääkylpy on tosi tärkeä! Olen sellainen, joka oikoo mutkia keittiössä, mutta tämä on sellainen asia, minkä minäkin teen. Ne rapsakoituu niin ihaniksi, siinä on oikeasti valtava ero, Petra Wettenranta ylisti.

Kia Arpian mukaan jääkylpyä kannattaa hyödyntää moniin muihinkin vihanneksiin. Jääkylpy saa esimerkiksi kurkun tai fenkolin maistumaan paremmalta.

– Kun laitat ne jääveteen, niin kaikki vesi vihanneksen sisällä rapsakoituu. Se on todella hyvä kikka!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.