Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Smetanasilli löi toimittajan ällikällä: "Kaikkien sillinvihaajien lempisilli"

Smetanasilli sopii vaikka juhannuspöytään.
Smetanasilli sopii vaikka juhannuspöytään. MTV
Julkaistu 20.06.2024 14:02
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva

Lisa Kärnä

lisa.karna@mtv.fi

Testaa juhannukseksi pikana valmistuvaa smetanasilliä. Tämä herkku käännyttää sillinvihaajatkin!

Bella Table -ruokayhteisön Kia Arpia ja Petra Wettenranta loihtivat Viiden jälkeen -ohjelmassa keskiviikkona helppoja juhannusruokia. Kaksikko vinkkasi ohjeen muun muassa täydellisiin kesäperunoihin, lyttypottuihin.

Monen suomalaisen juhannusperinteisiin kuuluvat myös varhaisperunat voin ja sillin kera nautittuna. Silli on ehdottomasti mielipiteet jakava kalaherkku, joka ei maistu kaikille. Kialla on kuitenkin takataskussaan ohje, joka käännyttää vannoutuneimman sillinvihaajankin.

– Tämä on kaikkien sillinvihaajien lempisilli. Valmistuu nopeasti, Kia vinkkasi. 

Lue myös: Juhannuksen hittiperunat! Kian ja Petran ohje "maailman rapeimpiin lyttypottuihin"

Smetanasilli käännyttää sillinvihaajat

Smetanasillin ohje on Kian suvun klassikko. Siinä käytetään matjessilliä, joka on makeaa ja mureaa.

– Se rakenne, jota monet sillissä kammoksuu, ei ole tässä ollenkaan. 

Smetanan ja matjessillin lisäksi ruokalajiin laitetaan ranskankermaa, raastettua valkosipulia, ruohosipulia ja mustapippuria. 

Smetanasilli yllätti myös Bella Tablen keittiössä olleen Viiden jälkeen -ohjelman toimittajan Lisa Kärnän.

– Olen syönyt silliä viimeksi muutama vuosi sitten ja jäi traumat siitä. Tämä ei maistu siltä. Te olette käännyttäneet minut sillin puolelle! 

Nappaa ohje: Bella Tablen smetanasilli

Katso myös video: Bella Tablen Kian ja Petran vinkit juhannusruokiin

8:03Juhannuksena tarjolle smetanasilliä ja rapeat lyttypotutLyttypottuja, skagenia ja yllättävän hyvää smetanasilliä!

Lisää aiheesta:

Juhannuksen hittiperunat! Kian ja Petran ohje "maailman rapeimpiin lyttypottuihin"Edullisesta kotimaisesta kalasta voi valmistaa yllättävän ruoan: "Vieraat ihan äimänä"Maailman parhaat kermaperunat! Ohjetta ylistetään: "Supersimppeli"Näin teet maailman parhaat kermaperunat: "Resepti on supersimppeli"Vieläkö mietit, mitä syödä pääsiäisenä? Tässä yksi takuuvarma hitti: Maailman parhaat kermaperunatJenni keksi maanantaina uuden nopean ja täydellisen arkiruoan – lapsetkin ylistivät: "En kestä, miten hyvää"
KalaRuokaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • 28.9.17:32
    Ruoka

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa

  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?