Kuhaa ja muikkua vappupöytään! 11:00

Boquerones-muikut eli marinoidut muikut

Kuhaa ja muikkua vappupöytään!

Boquerones on tuttua tapasruokaa Espanjasta. Ravintoloitsijat Ilkka Lääveri ja Sari Helin demonstroivat Huomenta Suomessa, miten ruokalajin voi valmistaa kotimaisissta muikuista.

Ainekset

  • 300 g puhjottuja muikkuja
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa, oliiviöljyä

Valmistusohje

Sekoita omenaviinietikka, vesi, suola ja sokeri keskenään.

Revi muikuista keskiruoto pois ja leikkaa tarvittaessa kylkiruodot myös pois. Leikkaa lopuksi puoliksi. Kaada pikkeliliemi muikkujen päälle.

Anna kypsyä vähintään kolme tuntia tai seuraavaan päivään. Ota muikut pois liemestä ja viimeistele sormisuolalla ja oliiviöljyllä.

Tarjoile leivän tai perunasalaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.