Kuhaa ja muikkua vappupöytään! 11:00

Boquerones-muikut eli marinoidut muikut

Kuhaa ja muikkua vappupöytään!

Boquerones on tuttua tapasruokaa Espanjasta. Ravintoloitsijat Ilkka Lääveri ja Sari Helin demonstroivat Huomenta Suomessa, miten ruokalajin voi valmistaa kotimaisissta muikuista.

Ainekset

  • 300 g puhjottuja muikkuja
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa, oliiviöljyä

Valmistusohje

Sekoita omenaviinietikka, vesi, suola ja sokeri keskenään.

Revi muikuista keskiruoto pois ja leikkaa tarvittaessa kylkiruodot myös pois. Leikkaa lopuksi puoliksi. Kaada pikkeliliemi muikkujen päälle.

Anna kypsyä vähintään kolme tuntia tai seuraavaan päivään. Ota muikut pois liemestä ja viimeistele sormisuolalla ja oliiviöljyllä.

Tarjoile leivän tai perunasalaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!