Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Boquerones-muikut eli marinoidut muikut

11:00Kuhaa ja muikkua vappupöytään!Kuhaa ja muikkua vappupöytään!
Julkaistu 12.04.2024 13:26(Päivitetty 13.04.2024 11:28)

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 300 g puhjottuja muikkuja
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa, oliiviöljyä

Valmistusohje

Sekoita omenaviinietikka, vesi, suola ja sokeri keskenään.

Revi muikuista keskiruoto pois ja leikkaa tarvittaessa kylkiruodot myös pois. Leikkaa lopuksi puoliksi. Kaada pikkeliliemi muikkujen päälle.

Anna kypsyä vähintään kolme tuntia tai seuraavaan päivään. Ota muikut pois liemestä ja viimeistele sormisuolalla ja oliiviöljyllä.

Tarjoile leivän tai perunasalaatin kanssa.

Boquerones on tuttua tapasruokaa Espanjasta. Ravintoloitsijat Ilkka Lääveri ja Sari Helin demonstroivat Huomenta Suomessa, miten ruokalajin voi valmistaa kotimaisissta muikuista.

Lisää aiheesta:

Silakka-boqueronesPaistettuja kampasimpukoita ja katkarapujaBrandade pikkuturskasta ja paahdettua leipääMäti-katkarapupastaMarinoitu porsaanfilee ja grilliperunatMarinoidut oliivit
Marinoitu kalaNopeat ja helpotVappuHuomenta SuomiAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Marinoitu kala
  • 12.04.202413:26
    Nopeat ja helpot

    Fenkolisuolattua kuhaa

  • 13.04.202411:28
    Nopeat ja helpot

    Boquerones-muikut eli marinoidut muikut

  • 06.04.202314:38
    Kala

    Poke Bowl kirjolohesta

  • 15.12.201707:25
    Graavikala

    Graavisiikaceviche

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Limemarinoitua lohta ja rucolasalaattia