Mielettömän hyvä "kalapuikkojen korvike" – tämä ruoka valmistuu pienellä budjetilla!

Kala kalamurekepihvit
Kalamurekepihveihin voi käyttää esimerkiksi haukea tai särkeä. Shutterstock

Kalamurekepihvit ovat ravitsevaa budjettiruokaa parhaimmillaan.

Kalasta saa valmistettua helposti herkkuja, jotka maistuvat koko perheelle, muistuttaa Pro Kala ry tuoreessa tiedotteessaan. Kala sopiikin monenlaisiin ruokiin ja välipaloihin, ja se on paitsi maukasta, myös terveellistä. 

– Kala sisältää terveydelle hyödyllisiä rasvahappoja, useita vitamiineja ja kivennäisaineita sekä paljon proteiinia. Kala on lisäksi erityisen hyvä D-vitamiinin lähde, kalayhdistyksestä muistutetaan. 

"Edullinen, erittäin maukas ja nopeakin ruokalaji"

Videolla: Martat vinkkaavat, mitä perinneruokaa kannattaa kokata. Juttu jatkuu videon alla.

Perinneruokia ei arvosteta tarpeeksi – nyt on aika palauttaa niiden maine 5:17
Nappaa videolta reseptivinkki kalapuikkojen korvaajaksi!

Yksi helppo ja edullinen kalaruokavaihtoehto on kalamurekepihvit. MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa kokattiin Marttojen johdolla helppoja kalamurekepihvejä vuonna 2020. 

Helmikuussa kaloista sesongissa ovat kuha, made, muikku, härkäsimppu sekä hauki. 

Luonnonkaloista valmistettujen kalamurekepihvien suuri valtti on niiden ekologisuus: esimerkiksi silakan ja särjen pyynti vähentää ravinteita vesistöissä.

– Kalapihvit on loistava ruoka, johon soveltuvat myös useat ruotoiset järvikalat. Ruokalajina se on kuitenkin kodeissa aika unohdettu, vaikka kyseessä on edullinen, erittäin maukas ja nopeakin ruokalaji, Marttojen Marjo Ranta kehui tuolloin.

Ruodoista ei tässä ruokalajissa tarvitse välittää, sillä pienet ruodot silppuuntuvat huomaamattomiksi tehosekoittimessa murekemassaa tehdessä. Näitä helppoja kalapihvejä voikin kutsua kalapuikkojen korvaajiksi. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.