Fenkolisuolattua kuhaa
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Nata Bene. graavikala kuha](https://im.mtvuutiset.fi/image/8916556/landscape16_9/1600/900/67e694206e617c7b7361bb3104443497/bv/graavikala-kuha.jpg)
Ravintoloitsijat Sari Helin ja Ilkka Lääveri vinkkasivat Huomenta Suomessa herkullisia kalaruokia, jotka sopivat vaikka vappupöytään.
Ainekset
- 2 fileetä kuhaa vähintään vuorokauden pakastettuna
- ½ dl suolaa
- ½ dl sokeria
- 2 rkl jauhettua fenkolinsiementä
- 1 sitruunan mehu
- ½ dl hyvää omenamehua
- Siivutettua fenkolia
- oliiviöljyä
- suolaa
- rakuunaa
Valmistusohje
Olethan pitänyt kuhaa vähintään vuorokauden pakastettuna? Hyvä!
Leikkaa kuhasta nahka ja ruodot pois. Sekoita suola, sokeri ja jauhettu fenkolinsiemen keskenään. Suolaa kuha palat runsaalla fenkolisuolaseoksella ja anna maustua jääkaapissa 1 tunti. Purista sitruunan mehu kulhoon ja sekoita siihen omenamehu joukkoon.
Siivuta fenkoli ohuiksi siivuiksi ja laita kylmään veteen ja jääkaappiin.
Pyyhi kuhapaloista fenkolisuola pois ja leikkaa siivuiksi. Laita kuha palat omenamehu-sitruunanmehu seokseen ja anna kypsyä vielä 15 minuuttia.
Ota palat pois liemestä ja mausta kevyesti oliiviöljyllä ja suolalla.
Ota fenkolisiivut pois vedestä ja mausta kevyesti oliiviöljyllä ja suolalla. Tarjoile kuhan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka