Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fenkolisuolattua kuhaa

Kuvituskuva kuhafileestä.
Kuvituskuva kuhafileestä.Shutterstock
Julkaistu 12.04.2024 13:26

MTV LIFESTYLE

Ravintoloitsijat Sari Helin ja Ilkka Lääveri vinkkasivat Huomenta Suomessa herkullisia kalaruokia, jotka sopivat vaikka vappupöytään.

Ainekset

  • 2 fileetä kuhaa vähintään vuorokauden pakastettuna
  • ½ dl suolaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl jauhettua fenkolinsiementä
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ dl hyvää omenamehua
  • Siivutettua fenkolia
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • rakuunaa

Valmistusohje

Olethan pitänyt kuhaa vähintään vuorokauden pakastettuna? Hyvä!

Leikkaa kuhasta nahka ja ruodot pois. Sekoita suola, sokeri ja jauhettu fenkolinsiemen keskenään. Suolaa kuha palat runsaalla fenkolisuolaseoksella ja anna maustua jääkaapissa 1 tunti. Purista sitruunan mehu kulhoon ja sekoita siihen omenamehu joukkoon.

Siivuta fenkoli ohuiksi siivuiksi ja laita kylmään veteen ja jääkaappiin.

Pyyhi kuhapaloista fenkolisuola pois ja leikkaa siivuiksi. Laita kuha palat omenamehu-sitruunanmehu seokseen ja anna kypsyä vielä 15 minuuttia.

Ota palat pois liemestä ja mausta kevyesti oliiviöljyllä ja suolalla.

Ota fenkolisiivut pois vedestä ja mausta kevyesti oliiviöljyllä ja suolalla. Tarjoile kuhan kanssa.

Lisää aiheesta:

Kokonaisena grillattua siikaaFenkoli-sitruunamarinoitua silliäKalavartaat katkarapujen ja sahramiriisin keraLimegraavattua siikaa nokkosten keraKeitettyä kuhaa fenkolikastikkeellaSinisimpukoita fenkolin ja soijavalmisteen kanssa
Marinoitu kalaNopeat ja helpotHuomenta SuomiVappuAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Marinoitu kala
  • 12.04.202413:26
    Nopeat ja helpot

    Fenkolisuolattua kuhaa

  • 13.04.202411:28
    Nopeat ja helpot

    Boquerones-muikut eli marinoidut muikut

  • 06.04.202314:38
    Kala

    Poke Bowl kirjolohesta

  • 15.12.201707:25
    Graavikala

    Graavisiikaceviche

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Limemarinoitua lohta ja rucolasalaattia