Fenkolisuolattua kuhaa
Ravintoloitsijat Sari Helin ja Ilkka Lääveri vinkkasivat Huomenta Suomessa herkullisia kalaruokia, jotka sopivat vaikka vappupöytään.
Ainekset
- 2 fileetä kuhaa vähintään vuorokauden pakastettuna
- ½ dl suolaa
- ½ dl sokeria
- 2 rkl jauhettua fenkolinsiementä
- 1 sitruunan mehu
- ½ dl hyvää omenamehua
- Siivutettua fenkolia
- oliiviöljyä
- suolaa
- rakuunaa
Valmistusohje
Olethan pitänyt kuhaa vähintään vuorokauden pakastettuna? Hyvä!
Leikkaa kuhasta nahka ja ruodot pois. Sekoita suola, sokeri ja jauhettu fenkolinsiemen keskenään. Suolaa kuha palat runsaalla fenkolisuolaseoksella ja anna maustua jääkaapissa 1 tunti. Purista sitruunan mehu kulhoon ja sekoita siihen omenamehu joukkoon.
Siivuta fenkoli ohuiksi siivuiksi ja laita kylmään veteen ja jääkaappiin.
Pyyhi kuhapaloista fenkolisuola pois ja leikkaa siivuiksi. Laita kuha palat omenamehu-sitruunanmehu seokseen ja anna kypsyä vielä 15 minuuttia.
Ota palat pois liemestä ja mausta kevyesti oliiviöljyllä ja suolalla.
Ota fenkolisiivut pois vedestä ja mausta kevyesti oliiviöljyllä ja suolalla. Tarjoile kuhan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti