Jari-Jukka ylistää vartissa mureaksi kypsyvää grillilihaa: "Kuin pekonia, mutta parempaa"

Jari-Jukka vinkkaa parhaat grillilihat: "Kuin pekonia, mutta parempaa" 6:41 Jari-Jukka vinkkaa parhaat grillilihat: "Kuin pekonia, mutta parempaa"
KATSO VIDEO: Jari-Jukka Kallunki vinkkaa parhaat grillilihat.

Grillimestari Jari-Jukka Kallunki antoi parhaat vinkkinsä lihojen grillaamiseen.

Huomenta Suomessa otettiin viikonloppuna varaslähtö juhannukseen. Studiossa kokattiin muun muassa hölskypottuja ja britakakkua kotitalouden lehtori Anu Heinaron johdolla.

Mutta mitä olisikaan kesä ilman grillausta! Pöllölaakson pihalla kuultiin myös asiantuntijan parhaat grillaustärpit. 

Salolaisen JJ'S BBQ -ravintolan perustaja Jari-Jukka Kallunki, eli JJ, paljasti suomalaisten tämän hetken suosikkilihat. 

Jari-Jukka ylistää possunkylkeä: "Erittäin hyvän makuista"

Jari-Jukan mukaan naudan brisket on jo pidemmän aikaa ollut ravintola-asiakkaiden suosiossa. 

BBQ-asiantuntija nimeää myös toisen nousijan:

– Possunkylki on yksi, mikä on todella hyvä, luuttomana ja nahattomana savustimessa tai grillissä. Se alkaa pikkuhiljaa nousemaan omaksi suosikikseni, Jari-Jukka sanoo. 

Monet suositut grillattavat ja savustettavat lihat vaativat pitkän kypsennyksen, jotta niistä saa mureita ja herkullisia. Possunkylkeä voi sen sijaan valmistaa nopeamminkin.

– Otat ohuita kylkiviipaleita, sivelet bbq-kastiketta pintaan ja grillaat nopeasti. Tulee ihan vartissa todella mureaksi ja on erittäin hyvän makuista. Vähän niin kuin pekonia, mutta vielä parempaa.

Katso videolta Jari-Jukan grillausvinkit!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.