Allisonilla on lähes 18 000 euron ginikokoelma kotonaan: Tältä se näyttää

Allison Strydom etu
Caters

Gineihin hurahtanut brittinainen on matkustanut ympäri maailman keräten laajaa ginikokoelmaa.

Lontoossa asuva Allison Strydom, 56, on kerännyt vuosien varrella 15 000 punnan, eli lähes 18 000 euron ginikokoelman. Hänen laajasta kokoelmastaan uutisoi Daily Mail.

Kokoelmaan kuuluu yli 450 erilaista giniä, joita Allison on kerännyt vuosien ajan. Allisonin ensimmäinen muisto giniin liittyy perinteiseen gin tonic -drinkkiin, jota hän joi lentäessään kotimaansa Etelä-Afrikan ja Lontoon väliä nuorempana.

Ginin keräily lähti liikkeelle, kun Allison aikoinaan vieraili paikallisessa tislaamossa, jossa hän tutustui ginin valmistukseen.

Keräilyn lisäksi Allison kirjoittaa blogia nimeltä Gin Squares, jossa hän arvioi ginejä.

– Tämä on maksanut minulle tuhansia vuosien aikana, mutta näen sen enemmänkin kokoelmana, hän toteaa.

Kahden lapsen äiti toimii työkseen koruseppänä. Ginien harrastaminen on jätetty vapaa-ajalle.

– Olen juonut giniä niin kauan kuin jaksan muistaa. Pari vuotta sitten ginin noustessa muotiin, tuli siitä entistä mielenkiintoisempaa minulle, hän toteaa.

Intohimona ginit

– Koko sosiaalinen elämäni pyörii ginin ympärillä. Minusta on ihana tavata tislaajia ja oppia lisää ginistä, Allison kertoo.

Allison kertoo, että jokaisella ginipullolla on oma mielenkiintoinen tarinansa. Joskus tarinat koskevat tislaamoita tai sen perustajia, toisinaan giniin liittyy mytologiaa ja historiaa.

– Minulla on giniä kaikkialta Isosta-Britanniasta sekä melkein jokaisesta Euroopan maasta. Lisäksi kokoelmaani kuuluu giniä jokaisesta maanosasta, hän paljastaa.

Allisonilla on kokonainen huone kodissaan ginikokoelmalleen. Tietyt harvinaiset ginit on jätetty avaamatta.

– On väärin kuvitella, että ginistä bloggaavat joisivat paljon. Yleensä voit löytää minut sohvan nurkasta kahvikupin kera, Allison paljastaa.  

Ei halpa harrastus

Ginien keräilyharrastus ei ole Allisonille halpaa. Tarinat pullojen takana kuitenkin ovat hänelle sen arvoisia.

– Minulla on pari japanilaista giniä, jotka ei myydä enää ja ovat sen takia aika harvinaisia. Ne eivät kuitenkaan maksaneet yli 80 puntaa ja se onkin kipurajani hinnassa, Allison toteaa.

Seuraavaksi kallein gini on luultavasti Keniasta kotoisin oleva pullo. Allisonilla on myös eräs pullo, joka on käsin maalattu. Se on ainutlaatuinen ja sen takia arvoltaan moninkertainen normaaliin hintaan nähden.

– Brändi Audemus ei ole antanut minulle kyseisen pullon hintaa, mutta se on luultavasti kymmenkertainen normaaliin pink pepper giniin, Allison arvioi.

Tällöin käsinmaalatun ja uniikin pullon hinta olisi arviolta 400–500 puntaa. Allison arvioi, ettei koskaan tule korkkaamaan pulloa, koska hän tuntee kyseisen ginin jo tarpeeksi hyvin.

Virtuaalisia ginimaistiaisia ja tarinoita pullojen takaa

Koronapandemian aiheuttaman sulkutilan aikana Allison järjesti virtuaalisia ginimaistiaisia omasta olohuoneestaan käsin. Kiertueen aikana hän matkusti ympäri maailmaa keräämiensä ginien johdattamana.

– Annan erilaisen perspektiivin giniin. Esittelen pulloa ja kerron tarinan, hän kertoo.

Taustoittaessaan sosiaaliseen mediaan julkaisemiaan ginikiertueita Allison löysi valtavasti mielenkiintoisia tarinoita ginien takaa. Juuri taustoilta löytyvät tarinat ja faktat kiinnostavat Allisonin seuraajia ja erottaa hänet muista maistelijoista.

– Ginien maistelu on hyvin subjektiivista ja arvosteluja on kyllä ihan tarpeeksi saatavilla, Allison toteaa.

Maailman jälleen avautuessa Allison toivoo pystyvänsä muuttamaan virtuaaliset makumatkansa oikeiksi fyysisiksi matkoiksi. Hän haaveilee kirjan kirjoittamisesta kuulemistaan giniin liittyvistä tarinoista.

Lähteet: Caters ja Daily Mail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!