Tässä se nyt on: 92 500 euron konjakkipullo saapui helsinkiläisravintolaan – omistaja paljastaa, mitä aikoo tehdä seuraavaksi

13:22 Tältä näyttää 92 500 euron konjakki – Mika Tommola haastattelee hullunkalliin pullon ostajaa

MTV Uutisten toimittaja Mika Tommola oli paikalla todistamassa, kun helsinkiläisravintolassa esiteltiin harvinainen ja yksi maailman kalleimmista konjakkipulloista.

Kerroimme viime viikolla, että Helsingin Pasilassa sijaitsevan kauppakeskus Mall of Triplan The Tower -ravintola on ostanut 92 500 euroa maksavan Rémy Martinin LOUIS XIII Le Mathusalem -pullon. Kyseessä on yksi maailman kalleimmista konjakeista.

Kuusilitrainen ja peräti 17 kiloa painava Rémy Martinin LOUIS XIII Le Mathusalem -konjakkipullo on erittäin harvinainen. Pulloja valmistetaan vuosittain rajattu erä ja niiden saatavuudesta taistellaan. Pasilaan saapuva pullo on ensimmäinen, joka on myyty Pohjoismaihin.  

LOUIS XIII Le Mathusalem -pullo on tehty Baccarat-kristallista ja sen valmistaminen vaati reilut parikymmentä lasinpuhaltajaa. 

"Ensimmäisen oston pitää olla vähintään 10 annosta eli 25 000 euroa"

The Tower -ravintolaa edustava Suomen Viihderavintoloiden ravintolatoimen johtaja Henri Vilonen kertoi viime viikolla MTV Uutisille, että juomaa voi tulla maistamaan kuka tahansa, jos vain tilin saldo riittää.

– Juomaa voi tulla ostamaan kuka vain. Annoksen hinta tulee olemaan 2500 euroa per 4 senttilitraa, mutta ensimmäisen oston pitää olla vähintään 10 annosta eli 25 000 euroa. Tämän jälkeen tuotetta voi ostaa vaikka 1 senttilitra kerrallaan.

Omistaja hankkimassa nyt 300 000 euron pulloa

MTV Uutisten loppukevennyksistä tuttu toimittaja Mika Tommola pääsi torstaina todistamaan The Tower -ravintolaan, kun arvokas ja odotettu konjakkipullo saapui paikalle ja nostettiin esiin pakkauksestaan. Tommola haastatteli paikan päällä ravintolan omistaja Manjit Singhia, joka paljasti syyt hullunkalliille pullohankinnalle.

– Oli idea, että nostetaan Suomi maailmankartalle. Kukaan ei ole tämmöistä tehnyt. Ajattelin, että annetaan mahdollisuus suomalaisillekin maistaa, Singh kertoi.

Singh on jo pitkään ollut vankkumaton jalojen juomien ystävä ja keräilijä. Miehen maine auttoi pullon hankinnassa Suomeen. Pulloja valmistetaan vuosittain vain 50 kappaletta ja Helsingin Pasilaan saapui Pohjoismaiden ainoa yksilö.

– Se (pullon hankinta) oli pitkä prosessi, kesti melkein vuoden.

Miltä arvokas konjakki sitten maistuu? Singhin mukaan maku on sellainen, että se jää pitkään kielelle. Nyt kun Singh on saanut arvopullonsa turvallisesti Suomeen ja ravintolansa panssarilasitettuun vitriiniin, hän suunnittelee jo seuraavan, entistäkin hintavamman pullon ostamista. Kyseessä on Hennessy-konjakkipullo, joka maksaa noin 300 000 euroa

– Se prosessi on jo meneillään, Singh paljastaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja