Nyt tulee Suomen ensimmäinen viinaton viina! Helsinkiläistislaamo vakuuttaa: "Se ei ole makuvettä"

e9f45d9e-901a-43d6-ae6b-49de467aaabe
The Helsinki Distilling Companyn tislaajamestari Mikko Mykkänen ja Master Blender Kai Kilpinen Helsinki Nolla -juoman kanssa. Helsinki Distilling Company

Suomessa on tislattu ensimmäinen kirkas, alkoholiton tislee – eli "viinaton viina". 

Helsingin Kalasatamassa toimiva tislaamo The Helsinki Distilling Company tiedottaa tislanneensa yrteistä ja mausteista ensimmäisen suomalaisen kirkkaan, alkoholittoman tisleen. Kyseessä on siis käytännössä "viinaton viina".

Helsinkiläistislaamon mukaan alhoholitonta uutuusjuomaa, Helsinki Nollaa, voi käyttää ginin tapaan erilaisiin juomasekoituksiin ja drinkkeihin. Kyseessä on vaihtoehto niille kuluttajille, jotka haluavat välttää alkoholia, mutta kaipaavat silti esimerkiksi aitoa cocktailelämystä.

"Se ei ole makuvettä, vaan yrttitisleestä ja mausteista valmistettu alkoholiton juoma"

The Helsinki Distilling Companyn tislaajamestari Mikko Mykkänen ja Master Blender Kai Kilpinen kehittivät muun tislauksen ohella vuoden ajan prosessia myös alkoholittoman tisleen valmistamiseksi. Ensimmäinen suomalainen "alkoholiton alkoholi", juomasekoituksiin sopiva Helsinki Nolla saapuu laajaan vähittäiskauppajakeluun syyskuun alussa.

– Suomalainen cocktailkulttuuri on kasvanut käsi kädessä kotimaisen tislaustaidon kanssa, mikä luonnollisesti ilahduttaa meitä ja muitakin alamme toimijoita. On kuitenkin selvää, että myös alkoholittomien juomien kysyntä on viime vuosina kasvanut ja haluamme tyydyttää myös niiden kuluttajien tarpeita, kertoo tislaajamestari Mikko Mykkänen.

Uusi "viinaton viina" saa makunsa tislaamon katajanmarja- sekä muista mauste- ja yrttitisleistä. Ne sekoitetaan tislaamon salaisella reseptillä ja valmistustavalla.

– Juoma mahdollistaa aidon drinkkielämyksen ilman alkoholia. Se ei ole makuvettä, vaan yrttitisleestä ja mausteista valmistettu alkoholiton juoma, joka tukee laadukasta tonic-vettä sekä muita cocktailien rakennusaineita,  Mater Blender Kai Kilpinen kertoo.

Videolla: Helsinki Distilling Company ryhtyi valmistamaan käsidesiä koronapandemian keskellä

2:26

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja