Nyt tulee Suomen ensimmäinen viinaton viina! Helsinkiläistislaamo vakuuttaa: "Se ei ole makuvettä"

e9f45d9e-901a-43d6-ae6b-49de467aaabe
The Helsinki Distilling Companyn tislaajamestari Mikko Mykkänen ja Master Blender Kai Kilpinen Helsinki Nolla -juoman kanssa. Helsinki Distilling Company

Suomessa on tislattu ensimmäinen kirkas, alkoholiton tislee – eli "viinaton viina". 

Helsingin Kalasatamassa toimiva tislaamo The Helsinki Distilling Company tiedottaa tislanneensa yrteistä ja mausteista ensimmäisen suomalaisen kirkkaan, alkoholittoman tisleen. Kyseessä on siis käytännössä "viinaton viina".

Helsinkiläistislaamon mukaan alhoholitonta uutuusjuomaa, Helsinki Nollaa, voi käyttää ginin tapaan erilaisiin juomasekoituksiin ja drinkkeihin. Kyseessä on vaihtoehto niille kuluttajille, jotka haluavat välttää alkoholia, mutta kaipaavat silti esimerkiksi aitoa cocktailelämystä.

"Se ei ole makuvettä, vaan yrttitisleestä ja mausteista valmistettu alkoholiton juoma"

The Helsinki Distilling Companyn tislaajamestari Mikko Mykkänen ja Master Blender Kai Kilpinen kehittivät muun tislauksen ohella vuoden ajan prosessia myös alkoholittoman tisleen valmistamiseksi. Ensimmäinen suomalainen "alkoholiton alkoholi", juomasekoituksiin sopiva Helsinki Nolla saapuu laajaan vähittäiskauppajakeluun syyskuun alussa.

– Suomalainen cocktailkulttuuri on kasvanut käsi kädessä kotimaisen tislaustaidon kanssa, mikä luonnollisesti ilahduttaa meitä ja muitakin alamme toimijoita. On kuitenkin selvää, että myös alkoholittomien juomien kysyntä on viime vuosina kasvanut ja haluamme tyydyttää myös niiden kuluttajien tarpeita, kertoo tislaajamestari Mikko Mykkänen.

Uusi "viinaton viina" saa makunsa tislaamon katajanmarja- sekä muista mauste- ja yrttitisleistä. Ne sekoitetaan tislaamon salaisella reseptillä ja valmistustavalla.

– Juoma mahdollistaa aidon drinkkielämyksen ilman alkoholia. Se ei ole makuvettä, vaan yrttitisleestä ja mausteista valmistettu alkoholiton juoma, joka tukee laadukasta tonic-vettä sekä muita cocktailien rakennusaineita,  Mater Blender Kai Kilpinen kertoo.

Videolla: Helsinki Distilling Company ryhtyi valmistamaan käsidesiä koronapandemian keskellä

Helsinki distilling company valmistaa nyt myös käsidesiä! 2:26

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.