Perinteisten ginien aika on ohi! Kiisteltyjen alkoholijuomien suosio räjähdysmäisessä kasvussa – kuuluvatko sinunkin suosikkeihin?

7:31 Suomessa maailman parasta giniä
Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin ginistä ja ginin tekemisestä.

Maustetut ginit ovat nousseet suureen suosioon etenkin Britanniassa, jossa nämä asiantuntijoiden kiistelemät tuotteet ovat ajaneet suosiossaan perinteisten ginien ohi. 

Gini on ollut pinnalla jo useamman vuoden ajan, eikä tämä juomabuumi näytä laantumisen merkkejä, kertoo Telegraph-sivusto. Vaikka ginin suosio jatkaa vahvaa kasvuaan, se on muuttanut muotoaan.

Ginejä vai sittenkin liköörejä?

The Wine and Spirit Trade Assaciationin (WSTA:n) keräämien tietojen mukaan maustettujen ginien suosio on kasvanut räjähdysmäisesti, ja yli puolet kaikesta Britanniasta kulutetusta ginistä on maustettua.

Etenkin vaaleanpunainen gini on lyönyt itsensä läpi viimeisen parin vuoden aikana. Omaa kieltään trendistä kertoo muun muassa viime vuoden puolella markkinoille lanseerattu Hubba Bubba -gini

The Craft Gin Clubin kysyi ihmisisiltä, minkä makuista giniä he toivoisivat saavansa laseihinsa vuonna 2019, ja yleisön suosikiksi nousi monen yllätykseksi suolainen karamelli. Tätä toivottua tuotetta ei tarvitse odottaa pitkään, sillä samoja makumaailmoja löytyy parinkin eri valmistajan, kuten Aber Fallsin, valikoimasta.

Asiantuntijoiden mukaan maustettujen ginien kohdalla tulisi kuitenkin määrittää, ovatko kyseiset makeutetut juomat ginejä, gini-liköörejä vai sittenkin vain pelkkiä liköörejä.  

Kausiluonteisuus nostaa päätään myös gineissä

The Craft Gin Clubin asiantuntija Clementine Beachin mukaan myös kuumien ginijuomien tarjonta on lisääntynyt voimakkaasti, ja ginejä maustetaan yhä enemmän kanelin, neilikan ja muskottipähkinän aromeilla.

– Yksi avaintekijä gini-suuntauksissa on kausiluonteisuus. Giniä on ennen pidetty kesäjuomana, mutta tietomme osoittavat, että joulun aikaan kulutuksessa esiintyy piikki, Beach-toteaa.

Ginejä valmistetaan yhä useammin myös kotona. Selvityksessä kävi ilmi, että gini-intoilijoilta löytyy kotoaan viidestä kuuteen pulloa erilaisia ginejä, joista he pyrkivät valmistamaan täydellisiä cocktaileja. Moni kertookin saavansa parempia drinkkejä kotona kuin baarissa.

Lähde: Telegraph

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja