Ulkomailla ihastuttiin suomalaiseen klassikkoon – juomaa myydään nyt ympäri Amerikkaa: "Olemme ylpeitä"

2:31 Altian baarimestari Mikael Karttunen valmistaa hävikkidrinkin mintusta ja kurkusta

Hartwallin Original Long Drinkin myyntipaikkojen joukkoon Yhdysvalloissa kuuluu nyt kuusi uutta osavaltiota, muun muassa New York ja Los Angeles. Yrityksen mukaan laajentuminen johtuu lonkeron kasvaneesta kysynnästä.

Videolla baarimestari taikoo hävikkidrinkin mintusta ja kurkusta.

Hartwallin alkuperäistä lonkeroa saa nyt myös New Yorkista ja Los Angelesista.

Hartwall lanseerasi heinäkuun alussa Original Long Drink -lonkeron kuudessa uudessa Yhdysvaltain osavaltiossa: Kaliforniassa, Georgiassa, New Yorkissa, Connecticutissa, Rhode Islandilla ja Massachusettsissa.

– Kalifornia ja New York ovat Yhdysvaltojen väkirikkaimmat osavaltiot, joten uusi aluevaltauksemme on merkittävä. Olemme ylpeitä siitä, että pian jo 70-vuotiasta alkuperäistä lonkeroa saa viimeinkin myös Yhdysvalloissa, ja kymmenestä eri osavaltiosta, Hartwallin kategoriamarkkinointijohtaja Eeva Ignatius kertoo tiedotteessa.

Lonkeroa on pystynyt ostamaan viime syksystä lähtien lisäksi Pennsylvaniassa, Marylandissa, Länsi-Virginiassa ja Washington DC:ssä.

Erottautuu erikoisuutena

Markkina-alueen laajentumisen taustalla on lonkeron kasvanut kysyntä.

Lonkero kuuluu ready-to-drink- eli RTD-juomien kategoriaan, mikä on Yhdysvaltojen nopeimmin kasvava juomakategoria. Se on myös ainoa, jonka markkinaosuus kasvoi vuoden 2020 aikana.

Hartwallin paikallisten jakelijoiden mukaan Original Long Drink iskee vahvasti sekä RTD-juomien kasvuun että vallalla olevaan ginibuumiin.

Myös juoman maine suomalaisena kansalliserikoisuutena saa sen erottumaan joukosta positiivisesti.

Aiemmin Yhdysvalloissa lonkeroa on myynyt The Long Drink Company, joka vei oman versionsa tutusta suomalaisjuomasta Atlantin yli jo vuonna 2018.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja