Maksaisitko tyhjästä Prime-pullosta kymmeniä euroja? Hittijuomahuuma näkyy netin kauppapaikoilla

Testissä kaupan energiajuomat: Kofeiinipitoiset juomat herättivät testaajissa mielenkiintoisia muistoja: ”Haisee jotenkin krapulalta” 5:53 Testissä kaupan energiajuomat: Kofeiinipitoiset juomat herättivät testaajissa mielenkiintoisia muistoja: ”Haisee jotenkin krapulalta”
MTV Uutiset testasi, maistuuko energiajuomissa raha, eli huomaako eroa halvan ja kalliin välillä.

Harvinaisemmat Prime-maut maksavat jopa 17 euroa pullolta, mutta uuden juoman hinta ei ole vielä mitään verrattuna siihen, mitä tyhjistä pulloista maksetaan.

TikTokin avulla maailman valloittanut Prime-juoma nousi ilmiöksi keväällä.  MTV Uutiset kertoi toukokuussa, että juomia on Briteissä myyty esimerkiksi Aldi-kauppaketjussa eräluontoisesti, mikä on johtanut monin paikoin hamstraamiseen ja todelliseen kaaokseen.

Kun juomat sitten ovat loppuneet kaupoista, niitä on myyty netissä eteenpäin kovalla katteella.

Prime-juomien takana ovat muun muassa nyrkkeilijöinä ja tubettajina tunnetut Logan Paul sekä KSI. Kaksikon nelisen vuotta sitten lanseeraama Prime-huuma on valloittanut maailman ja tavoittanut tänä vuonna myös Suomen. 

Logan Paulilla ja KSI:lla on pelkästään YouTubessa yhteensä yli 60 miljoonaa seuraajaa.

Miehet käyttävät tuotteensa promoamiseen sen lisäksi Instagramia ja TikTokia, joissa heillä on myös kymmeniä miljoonia seuraajia.

Kymppitonnin energiajuoma

Koska maailma ei ole saanut tarpeekseen täysistä Prime-juomista, myydään tällä hetkellä tyhjiä pulloja hirmuhintaan. Yahoo Newsin mukaan tyhjien Prime-pullojen jälleenmyynnistä on tullut varsinainen ilmiö. Tälläkin hetkellä eBay-sivustolla on myynnissä tuhansia tyhjiä Prime-pulloja. 

Esimerkiksi Australiassa on pelkistä pullon postituskuluista maksettu lähes 30 euroa.

Ennätyshinta nähtiin kuitenkin eBayssa, kun vadelman makuinen, yksttäinen Prime-pullo myytiin Liverpool Echon mukaan kymmenellä tuhannella punnalla (hieman päälle 11 000 euroa).

Tässä yksilössä oli kuitenkin nesteet sisällä, mutta hinta oli silti infernaalinen. 

Kymmeniä pulloja myynnissä

Tyhjät Prime-pullot käyvät kaupaksi myös Suomessa. Tyhjistä pulloista saatetaan maksaa useita kymmeniä euroja, mikäli kyseessä sattuu olemaan harvinaisuus, eli vain rajoitetun ajan myynnissä ollut juoma.

Kotimaisella Tori.fi-sivustolla ei tällä hetkellä ole myynnissä olevia pulloja, mutta poistuneiden ilmoitusten perusteella siellä on niitä ollut useita.

Facebookin Marketplace-sivustolla on tälläkin hetkellä myynnissä useita tyhjiä Prime-pulloja.

Hinnat tyhjillä pulloilla vaihtelevat parista eurosta jopa viiteenkymmeneen euroon.

Yksi harvinaisimmista ja hintavimmista on vain rajoitetun ajan myynnissä ollut mangon ja appelsiinin makuinen Prime KSI -pullo. Siitä pyydetään tyhjänä tällä hetkellä jopa 50 euroa.

Kyseinen tuote meni Birmingham mailin mukaan kuin kuumille kiville ainakin Isossa-Britanniassa heti, kun se tuli myyntiin.

Kun KSI Prime lanseerattiin tammikuussa 2023, se myytiin Dexerton mukaan nettikaupassa loppuun muutamassa tunnissa.

Jo ennen kuin tuote tuli edes markkinoille, sen jälleenmyyntihinnan arveltiin nousevan korkealle, mutta ennuste koski tuolloin vain täysiä pulloja. Tuskin edes tuotteen kehittelijät uskoivat, millainen rumba lähtee käyntiin tyhjien pullojen osalta.

Lapset ostavat ja myyvät toisilleen

MTV Uutisten tietojen mukaan tyhjistä pulloista kauppaa toistensa kanssa käyvät usein nuoret ja lapset.

Trendikäs juoma näkyy nuorten käsissä TikTokeissa, Instagramissa ja Snapchatissa, joita nuoret pääosin käyttävät.

Trenditietoiset nuoret keräilevät ensisijaisesti Prime-harvinaisuuksia, joita Suomen markkinoilla ei juurikaan ole ollut tarjolla.

Harvinaisuuksia ulkomailta tuovat tuliaisiksi esimerkiksi lasten vanhemmat.

Ostaa eurolla, myy kahdella

Tyhjien Prime-pullojen myynnistä on perustettu jopa pienimuotoisia yrityksiä.

Yahoon uutissivusto kertoi tammikuussa englantilaisesta Charlie Smithistä, 10, joka osti tyhjiä Prime-pulloja eurolla, ja myi ne eteenpäin eBayssa kahdella eurolla.

Charlie kävi pullokauppaa supermarketin pihalla ja osti tyhjät muovipullot muilta lapsilta. Charlien pulloyrittäjän urasta on kerrottu myös Twitterissä.

Uutistoimisto SWNS Leedsin twiitissä kerrotaan, että Charlie osti marketista tukkuerän avaamattomia Prime-juomia alle kahdella punnalla ja juotuaan sisällöt myi viisi tyhjää pulloa kahdellatoista punnalla.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Primen arvon tunteva Charlie myy pulloja myös eBayssa, jossa hän on tiennannut jo satoja dollareita.

Charlien isän Adam Smithin, 38, mielestä kaupankäynti on järjenvastaista, mutta koska poika saa siitä rahaa, vanhemmat sallivat sen.

Isän mukaan Charlielle käytännössä nyt maksetaan Primen juomisesta, sillä hän saa tyhjistä pulloista enemmän rahaa kuin mitä itse maksaa täysistä.

– Charlie on aina ollut etevä rahan suhteen. 

Vanhemmat mukana trendissä

Vanhemmat ovat lähteneet mukaan lastensa Prime-villitykseen. Sen lisäksi, että he tuovat juomaa tuliaisena ulkomailta, jonottavat he suosikkituotetta jopa viikkojen ajan.

The Mirror -lehdessäkin uutisoitiin, kuinka Englannissa asuva 42-vuotias Lisa Smith ajoi joka aamuuseiden viikkojen ajan supermarketiin tiedustelemaan, josko sinne olisi saapunut erä loppuunmyytyä KSI Primea. Smithin mukaan hänen tyttärensä on toivonut kyseistä juomaa myös joulupukilta.

Smith halusi ostaa juomaa 9-vuotiaalle tyttärelleen Jessielle. Kun häntä lopulta onnisti, yllätti hän tyttärensä ja kuvasi kaiken videolle, jonka julkaisi Twitterissä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Prime-yllätyksestä twiittasi myös itse tuotteen kehittelijä KSI.

– Tämä on oikeasti suloisinta, mitä olen nähnyt, räppäri hehkutti.

KSI:n twiitti lienee kuitenkin ollut epävirallinen, sillä Logan Paul ja KSI ovat tiedottaneet yrityksen nimissä, että Prime-energiajuomat on tarkoitettu vain yli 18-vuotiaille.

Tiedotteesta on kerrottu muun muassa Twitterissä. Yhtiön ohjeistuksen mukaan tuotteet sisältävät liikaa kofeiinia lasten nautittavaksi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Aivan kaikki eivät kuitenkaan Primen suosiota ymmärrä. LADBible kertoo, että muun muassa julkkiskokki Gordon Ramsay  on todennut, että tuote maistuu aivan hajuvedeltä. 

– Asteikolla yhdestä kymmeneen, annan tälle nolla pistettä, tylytti Ramsay radio-ohjelmassa.

Mitä Prime-juomat sisältävät?
Prime-nesteytysjuoma eli Prime Hydration Drink sisältää muun muassa kookosvettä, elektrolyytteja, antioksidantteja, B-vitamiineja sekä BCAA:ta. Juomissa ei ole lisättyä sokeria. Primen energiajuomaversio sisältää kofeiinia. Suomessa myytävät muovipullot ovat nesteytysjuomia.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat