Mies keräsi "vahingossa" 9000 pullon viskikokoelman, joka saattaa olla nyt 5 miljoonan arvoinen: "Ostin viskiä juodakseni ne ystävieni kanssa"

Suomalainen viski matkalla maineeseen 7:10 Suomalainen viski matkalla maineeseen

Amerikkalaismiehen viskikokoelma saattaa olla jopa 5 miljoonan dollarin eli 4,2 miljoonan euron arvoinen. 

Videolla keskustelua suomalaisen viskin menestyspotentiaalista vuodelta 2018.

Syyskuussa uutisoitiin Ison-Britannian Tauntonissa asuvasta Matthew Robsonista 28, joka on saanut syntymästään saakka saman syntymäpäivälahjan isältään: 18-vuotiaan viskipullon. Kun Matthew syntyi vuonna 1992, perinne alkoi isän ostamalla vuoden 1974 Macallan single malt -viskillä. Siitä lähtien Matthew on saanut joka vuosi uuden, 18-vuotiaan viskin. Syyskuussa avamaamattomat lahjapullot myytiin huutokaupassa noin 50 000 euron hintaan ja Matthew sai näin pesämunan asuntoa varten.

Nyt uutiskanava Fox kertoo hieman isommasta viskikokoelmasta, jonka eräs amerikkalaismies kertoo keränneensä "vahingossa". 

 "Ostin viskiä juodakseni ne ystävieni kanssa"

Pat-niminen mies ei halua julkisuuteen koko nimeään, mutta kertoo huutokauppafirman välityksellä huikeasta kokoelmastaan. Pat sanoo, ettei hänellä koskaan ollut aikomuksena kerätä 9000 viskipullon kokoelmaa.

– Ostin viskiä juodakseni ne ystävieni kanssa. 

Vuosien varrella Patin kokoelma kuitenkin kasvoi ja yhtäkkiä hän huomasi olevansa 9000 pullon omistaja. Viskejä on esimerkiksi yli 150:sta eri skotlantilaisesta tislaamosta. 

– Olen aina taistellut viskisnobismia vastaan ja halusin hankkia pulloja juodakseni niitä kohtuudella. Asian kauneus piilee siinä, että hyvää viskiä voi löytää lähes mistä tahansa ja mihin hintaan tahansa, Pat selventää Whisky Auctioneer -välitysfirman tiedotteessa.

Patin mukaan hänen kokoelmaansa on lähes mahdoton toistaa ilman, että keräisi isoja kokoelmia eri yksityisiltä keräilijöiltä. 

– Monia näistä pulloja ei enää koskaan ole saatavilla mistään. Olin onnekas, että aloitin pullojen ostamisen silloin kuin aloitin. 

Kokoelman himoituimmat pullot ovat peräisin japanilaisista Karuizawa- ja Hanyu-tislaamoista. Koko kokoelman arvo on arvioitu olevan noin 5 miljoonaa dollaria eli yli 4,2 miljoonaa euroa. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat