Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

7 salaisuutta ravintoloiden keittiöistä – näitä asioita kokit eivät halua sinun tietävän

6:37Vieraina Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija
Julkaistu 22.03.2018 09:49

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Joukko kokkeja paljastaa nyt vastaukset kysymyksiin, joita moni meistä on taatusti pohtinut. Pitävätkö uskomukset ravintola-alalla työskentelystä paikkansa?

Huomenta Suomen lähetyksessä vieraillut Vuoden Kokki 2018 -tittelin pokannut Kalle Tanner kertoo kokin työstä. 

Mitä ravintoloissa tehdään ylijääneelle leivälle? Mitä ruokia kokit itse eivät missään nimessä suosittele tilamaan? Food Network haastatteli yhdysvaltalaiskokkeja ympäri maata selvittääkseen vastaukset kysymyksiin, joita moni ravintolassa kävijä on jo pitkään miettinyt, mutta joita kokit eivät mielellään paljasta.

Seitsemän kokkien paljastamaa salaisuutta

1. Millaisia asiakkaita kokit vihaavat eniten? Rasittavimmat asiakkaat ovat kokkien mukaan niitä, jotka haluavat vaihtaa herneet herkkusieniin tai muuten muokata annostaan mieluisekseen. Jopa 60 prosenttia vastaajista piti näitä, ilman allergista tai terveydellistä syytä nirsoilevia asiakkaita ärsyttävinä.

2. Mitä tapahtuu ylijääneelle leivälle? Koskemattomalta näyttävää leipäkoria ei heitetä roskiin, vaan joidenkin kokkien mukaan se kiikutetaan uuteen pöytään siitäkin huolimatta, että leipiin on mahdollisesti saatettu koskea.

​​​​​​​LUE MYÖS: Ruotsissa ihmetellään suomalaisten margariinitottumuksia: "Eivät voi ymmärtää tätä"

3. Noudatetaanko ravintoloissa viiden sekunnin sääntöä? Tiedät taatusti viiden sekunnin säännön, jossa lattialle pudonnutta ruokaa pidetään syömäkelpoisena, jos se ei ole ehtinyt olla maassa muutamaa sekuntia kauempaa. Kokit tuntuvat tietävät tämän säännön hyvin, sillä neljäsosa kyselyyn vastanneista kokeista kertoi noudattavansa tätä kirjoittamatonta sääntöä.

4. Mitä ruokia ei kannata ravintoloissa tilata? Kun kokit pääsevät itse ulos syömään, he kertovat välttelevänsä ylihinnoiteltuja ja tylsiä ruokia, kuten broilerinrintaa tai pastaa. He haluavat maistaa jotain, jota he eivät itse kokkaisi.

LUE MYÖS: Älä tilaa näitä ruokia ravintolassa – "Se on tehty edellisen päivän jämistä"

5. Sylkeekö kokki asiakkaan ruokaan? Jokainen meistä on taatusti kuullut kauhutarinoita suututetusta kokista, joka piilottaa ällöttäviä asioita asiakkaidensa ruokiin suljettujen ovien takana. Tätä ei tosielämässä tapahdu kovinkaan usein. Vain muutama vastaaja kertoo olleensa todistamassa tällaista käytöstä.

Ravintola ruoka

6. Onko kala sunnuntaisin tuoretta? Moni on kuullut sanottavan, että kalaa ei kannata tilata ravintolassa sunnuntaisin. Kokkien mukaan tässä uskomuksessa on hyvinkin paljon perää, sillä kalaa ei yleensä toimiteta ravintoloihin viikonloppuisin. 

7. Mitä mieltä kokit ovat vegaaneista? Noin 15 prosenttia vastaajista myönsi, että ravintoloissa tarjoiltavat veganiannokset eivät aina ole täysin vegaanisia. Jos asiaa kysytään huippukokki Goron Ramsaylta, vastaus on miehelle tyypilliseen tapaan suorasukainen. Lue lisää:  Menikö julkkiskokki tällä kertaa liian pitkälle? Gordon Ramsayn twiitti aiheutti somekohun

Lähde: Foodnetwork 

Lisää aiheesta:

10 asiaa, jotka jokaisen tulisi tehdä ruokakustannustensa pienentämiseksi – nämä kannattaa painaa mieleen!Keittiöpäällikkö Tomin vuodatus "ravintolan pahimmista asiakkaista" voi koskettaa sinuakin – karu ilmiö tuttu myös Suomesta: "Käytöksenne on häpeällistä"Seitsemän asiaa, jotka pikaruokaravintoloiden työntekijät toivovat sinun tietävänPahimmat pöytätavat listattiin – ethän sorru näihin?"Painukaa h****ttiin ja syökää tavallista ruokaa" – 5 painajaismaista asiakasta ravintoloista10 salaisuutta ravintolatyöntekijöiltä – näitä ei asiakkaalle kerrota!
RavintolatMakuja
Sinun ei tarvitse pelätä, että kokki olisi sylkenyt ruokaasi.Shutterstock

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 9.10.17:04
    Espoo

    IL: Alaston nuori nainen tuli espoolaisravintolaan kesken lounaan ja alkoi huutaa

  • 9.10.16:19
    Ruoka

    Taas yksi tunnettu ravintolayhtiö ongelmissa

  • 9.10.12:02
    Juomat

    Top 50 -listaus: Maailman parhaat baarit on valittu

  • 8.10.10:44
    Ruoka

    Huippukokin vinkki: "Nostaa monet arkiruoatkin heti vähän ravintolamaisemmaksi"

  • 2.10.10:29
    Ruoka

    Lounasravintoloissa kiistaton ilmiö – oletko huomannut tätä maanantaisin?