7 salaisuutta ravintoloiden keittiöistä – näitä asioita kokit eivät halua sinun tietävän

Vieraina Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija 6:37 Vieraina Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija

Joukko kokkeja paljastaa nyt vastaukset kysymyksiin, joita moni meistä on taatusti pohtinut. Pitävätkö uskomukset ravintola-alalla työskentelystä paikkansa?

Huomenta Suomen lähetyksessä vieraillut Vuoden Kokki 2018 -tittelin pokannut Kalle Tanner kertoo kokin työstä. 

Mitä ravintoloissa tehdään ylijääneelle leivälle? Mitä ruokia kokit itse eivät missään nimessä suosittele tilamaan? Food Network haastatteli yhdysvaltalaiskokkeja ympäri maata selvittääkseen vastaukset kysymyksiin, joita moni ravintolassa kävijä on jo pitkään miettinyt, mutta joita kokit eivät mielellään paljasta.

Seitsemän kokkien paljastamaa salaisuutta

1. Millaisia asiakkaita kokit vihaavat eniten? Rasittavimmat asiakkaat ovat kokkien mukaan niitä, jotka haluavat vaihtaa herneet herkkusieniin tai muuten muokata annostaan mieluisekseen. Jopa 60 prosenttia vastaajista piti näitä, ilman allergista tai terveydellistä syytä nirsoilevia asiakkaita ärsyttävinä.

2. Mitä tapahtuu ylijääneelle leivälle? Koskemattomalta näyttävää leipäkoria ei heitetä roskiin, vaan joidenkin kokkien mukaan se kiikutetaan uuteen pöytään siitäkin huolimatta, että leipiin on mahdollisesti saatettu koskea.

3. Noudatetaanko ravintoloissa viiden sekunnin sääntöä? Tiedät taatusti viiden sekunnin säännön, jossa lattialle pudonnutta ruokaa pidetään syömäkelpoisena, jos se ei ole ehtinyt olla maassa muutamaa sekuntia kauempaa. Kokit tuntuvat tietävät tämän säännön hyvin, sillä neljäsosa kyselyyn vastanneista kokeista kertoi noudattavansa tätä kirjoittamatonta sääntöä.

4. Mitä ruokia ei kannata ravintoloissa tilata? Kun kokit pääsevät itse ulos syömään, he kertovat välttelevänsä ylihinnoiteltuja ja tylsiä ruokia, kuten broilerinrintaa tai pastaa. He haluavat maistaa jotain, jota he eivät itse kokkaisi.

5. Sylkeekö kokki asiakkaan ruokaan? Jokainen meistä on taatusti kuullut kauhutarinoita suututetusta kokista, joka piilottaa ällöttäviä asioita asiakkaidensa ruokiin suljettujen ovien takana. Tätä ei tosielämässä tapahdu kovinkaan usein. Vain muutama vastaaja kertoo olleensa todistamassa tällaista käytöstä.

6. Onko kala sunnuntaisin tuoretta? Moni on kuullut sanottavan, että kalaa ei kannata tilata ravintolassa sunnuntaisin. Kokkien mukaan tässä uskomuksessa on hyvinkin paljon perää, sillä kalaa ei yleensä toimiteta ravintoloihin viikonloppuisin. 

7. Mitä mieltä kokit ovat vegaaneista? Noin 15 prosenttia vastaajista myönsi, että ravintoloissa tarjoiltavat veganiannokset eivät aina ole täysin vegaanisia. Jos asiaa kysytään huippukokki Goron Ramsaylta, vastaus on miehelle tyypilliseen tapaan suorasukainen. Lue lisää:  Menikö julkkiskokki tällä kertaa liian pitkälle? Gordon Ramsayn twiitti aiheutti somekohun

Lähde: Foodnetwork 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat