0:29

Seitsemän asiaa, jotka pikaruokaravintoloiden työntekijät toivovat sinun tietävän

Pikaruokaravintoloiden työntekijät paljastavat nyt joukon salaisuuksia, jotka kannattaa painaa mieliin seuraavaa ravintolareissua varten. 

Katso videolta, kuinka McDonald'sin ranskalaiset oikein vamistuvat. 

The Insider -sivusto kokosi yhteen Reddit-käyttäjien jakamia sisäpiirin vinkkejä ja salaisuuksia, jotka voivat auttaa sinua välttämään ruokakatastrofit ja nauttimaan kerta toisensa jälkeen maittavaa ruokaa. 

1. Valuta juomaa muutaman sekunnin ajan

Vaikka useimmat pikaruokaravintolat pitävät hyvää huolta juoma-automaattiensa puhtaudesta, virvoitusjuoma-automaatteja on vaikea pitää täysin puhtaina. Valuttamalla juomaa muutaman sekunnin ajan viemäriin ennen mukin asettamista varmistat, että juomaasi ei pääse sinne kuulumattomia bakteereita tai epäpuhtauksia.

Tällä tavalla varmistat myös, että juomaasi ei sekoitu edellisen käyttäjän valitsemaa virvoitusjuomaa. Kolan ja Fantan sekoitus ei välttämättä ole se paras makuelämys.

2. Unohda jäät

Eräs nimetön Reddit-käyttäjä väittää jääpalojen olevan juoman vaarallisin elementti, sillä jääpalat ovat potentiaalisia sairauksien levittäjiä. Jääpalakoneiden puhtauden laiminlyönti ja jääpalojen epähuolellinen käsittely johtavat helposti siihen, että jääpalojen myötä lasiisi tai mukiisi voi päätyä aimo annos sinne kuulumattomia epäpuhtauksia.

3. Kiinnitä huomiota raaka-aineisiin

Jos listalta löytyy raaka-aine, jota ei käytetä kuin yhteen annokseen, kyseinen annos kannattaa jättää tilaamatta. Harvoin käytetty raaka-aine ei välttämättä ole kovin tuore, jos menekki on vähäistä. Annos ei automaattisesti ole pilalla, mutta jos etsit mahdollisimman tuoretta ruokaa, kannattaa listalta valita jokin toinen annos.

4. Suhtaudu kriittisesti erikoisannoksiin

Jos lempiravintolasi listalle on yhtäkkiä ilmestynyt annoksia, joita et ole listalla ennen nähnyt, suhtaudu asiaan kriittisesti. Viime hetken erikoistarjoukset ovat usein ravintoloiden tapa yrittää päästä eroon raaka-aineista, jotka ovat menossa pian vanhaksi.

5. Tilaa ravintolan nimikkoannos

Jos ravintolalta löytyy nimikkoannos, josta se on erityisen kuuluisa, tämä annos kannattaa tilata. Se on todennäköisesti koko ruokalistan laadukkain ja parhaiten valmistetuin annos, johon työntekijät ovat valmiita panostamaan.

Myöskään hampurilaisia ei kannata tilata ravintolasta, joka on erikoistunut pannukakkuihin.

6. Varmista, että saat rahoillesi vastinetta

Älä tilaa erikoisannoksia tarkistamatta ensin, mitä raaka-aineita annokseen on käytetty. Erään Reddit-käyttäjän mukaan erikoisannokset ovat usein ylihinnoiteltuja, ja ne on mahdollista kasata halvemmalla lisätäytteiden avulla. Lue siis ennen tilaamista annosten raaka-ainelista huolellisesti läpi ja varmista, ettet maksa ylihintaa vaikkapa ylimääräisestä majoneesista.

7. Kasvissyöjän kannattaa olla tarkkana

Kasvissyöjän kannattaa varmistaa keittiöstä, että liha- ja kasvistuotteet uppopaistetaan omissa rasvakeittimissään. Joissain tapauksissa kannattaa myös varmistaa, ettei harmittomilta kuulostaviin kastikkeisiin ole käytetty eläinperäisiä tuotteita.

– Kouluaikoina minulla oli intialainen ystävä, joka ei uskontonsa vuoksi syönyt lihaa, mutta hän rakasti paikallisen meksikolaisen ravintolan burritoja. Kun aloitin työskentelyn siellä jouduin murskaamaan hänen sydämensä kertomalla, että burrito-kastikkeessa oli lihaa, Reddit-käyttäjä Mr_Fourteen kertoo.

Lähde: TheInsider

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja