Ruotsissa ihmetellään suomalaisten margariinitottumuksia: "Eivät voi ymmärtää tätä"

margariini voi
Ruotsissa rasiat kuuluvat ruokapöytään, eivät ruoanlaittoon. Shutterstock

Naapurimaassamme Ruotsissa ihmetellään suomalaisten tapaa käyttää samaa margariinia niin leivän päälle kuin ruoanlaittoon.

Margariini on monessa suomalaiskodissa tuote, jota käytetään moneen eri käyttötarkoitukseen. Unileverin Trade Marketing Manager Eemi Lappalainen paljastaa tämän tavan tuottavan suurta ihmetystä ruotsalaisten kollegojen keskuudessa.

– Suomessa käytetään margariinia paitsi leivän päällä, myös ruoanlaittoon ja leivontaan. Ruotsalaiset kollegat eivät voi ymmärtää tätä, vaikka se on meillä aika normaalia, Lappalainen toteaa.

Suomalaisille rasia on luonnollinen vaihtoehto

Lappalaisen mukaan Ruotsissa ei ole totuttu käyttämään margariinirasioita, vaan rasioiden sijaan länsinaapurissamme ruoanlaittoon ja leivontaan käytetään leivontamargariinin tapaista tuotetta, Mildaa.

– Milda on vähän kuin meillä voipaketti, ja siellä ollaan totuttu käyttämään sitä. Meillä on taas ihan luonnollista ottaa purkki tai rasia, ja käyttää sitä myös ruoanlaittoon, Lappalinen selventää. 

Tiedätkö, kuinka margariinirasia avataan, ja kuinka sitä käytetään oikeaoppisesti? Katso vastaus videolta! 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.