Tarjoilijat ja kokit varoittavat: Älä tilaa näitä ruokia ravintolassa – "Se on tehty edellisen päivän jämistä"
Kanaruoat ja keitot jäävät ravintola-alan ammattilaisilta usein ostamatta.
Ravintolassa ruokaillessaan rahoilleen toivoisi parhaimman mahdollisen vastineen. Ruokalistaa selaillessaan ei kuitenkaan näe, mitä keittiössä tapahtuu.
AskReddit-sivusto kysyi kokeilta ja tarjoilijoilta, mitä he eivät missään nimessä tilaisi ravintolasta.
Pastaa pihviravintolassa
– Vältän tilaamasta annoksia, joista en oleta kokeilla olevan kovin paljoa osaamista. Pihviravintolassa jätän pastan väliin, enkä tilaa kanawrappia hampurilaisketjussa. Muista, että olet maksamassa annoksesta. Maksa mieluummin laadusta.
Kana
– Kana on tylsä ja ylihinnoiteltu ruoka. Vältän tilaamasta mitään sellaista kanaruokaa, jonka voisin tehdä helposti kotona myös itse.
– Olen työskennellyt yövuorossa, jonka aikana olen heittänyt satoja kanansiipiä rasvakeittimiin. Ennen rasvakeittimeen päätymistä kanansiivet lojuvat astioissa, joista lähtevää hajua en voi unohtaa.
– Olen törmännyt turhan usein raakaan kanaan – oli syy sitten pataluhassa keittiössä tai laiskassa kokissa.
Salaatit
– En uskalla koskeakaan ravintolan salaattiin. Olen nähnyt liian monta kertaa, kun tarjoilija työntää paljaan kätensä salaattilaariin vaivautumatta edes pesemään käsiään sitä ennen.
Päivän erikoinen
– Päivän erikoiset on yleensä tehty keittiön vanhimmista raaka-aineista.
Keitot
– Jos ravintola ei ole keskittynyt keittoihin, jätän keiton ostamatta. Hyvän keiton valmistamiseen vaaditaan aikaa, mutta monet ravintolat tekevät luokattomat keittonsa pikaisesti, sillä näkevät ne vain lisukkeena tai halpana lounasruokana.
– En tilaa päivän keittoa, sillä se on tehty edellisen päivän jämistä.
Hanajuomat
– Harvoin kukaan ravintolahenkilökunnasta puhdistaa juomahanoja, minkä vuoksi ne saattavat jopa kasvaa hometta.
Talon viini
– Ravintoloitsija juottaa talon viininä kaikista halvinta litkua, jonka uskoo tyydyttävän asiakkaansa.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa