Tarjoilijat ja kokit varoittavat: Älä tilaa näitä ruokia ravintolassa – "Se on tehty edellisen päivän jämistä"

keitto ravintola
Usea vastaaja jättäisi keiton kattilaan. Kuvituskuva. Shutterstock

Kanaruoat ja keitot jäävät ravintola-alan ammattilaisilta usein ostamatta.

Ravintolassa ruokaillessaan rahoilleen toivoisi parhaimman mahdollisen vastineen. Ruokalistaa selaillessaan ei kuitenkaan näe, mitä keittiössä tapahtuu.

AskReddit-sivusto kysyi kokeilta ja tarjoilijoilta, mitä he eivät missään nimessä tilaisi ravintolasta.

Pastaa pihviravintolassa

– Vältän tilaamasta annoksia, joista en oleta kokeilla olevan kovin paljoa osaamista. Pihviravintolassa jätän pastan väliin, enkä tilaa kanawrappia hampurilaisketjussa. Muista, että olet maksamassa annoksesta. Maksa mieluummin laadusta.

Kana

– Kana on tylsä ja ylihinnoiteltu ruoka. Vältän tilaamasta mitään sellaista kanaruokaa, jonka voisin tehdä helposti kotona myös itse.

– Olen työskennellyt yövuorossa, jonka aikana olen heittänyt satoja kanansiipiä rasvakeittimiin. Ennen rasvakeittimeen päätymistä kanansiivet lojuvat astioissa, joista lähtevää hajua en voi unohtaa.

– Olen törmännyt turhan usein raakaan kanaan – oli syy sitten pataluhassa keittiössä tai laiskassa kokissa.

Salaatit

– En uskalla koskeakaan ravintolan salaattiin. Olen nähnyt liian monta kertaa, kun tarjoilija työntää paljaan kätensä salaattilaariin vaivautumatta edes pesemään käsiään sitä ennen.

Päivän erikoinen

– Päivän erikoiset on yleensä tehty keittiön vanhimmista raaka-aineista.

Keitot

– Jos ravintola ei ole keskittynyt keittoihin, jätän keiton ostamatta. Hyvän keiton valmistamiseen vaaditaan aikaa, mutta monet ravintolat tekevät luokattomat keittonsa pikaisesti, sillä näkevät ne vain lisukkeena tai halpana lounasruokana.

– En tilaa päivän keittoa, sillä se on tehty edellisen päivän jämistä.

Hanajuomat

– Harvoin kukaan ravintolahenkilökunnasta puhdistaa juomahanoja, minkä vuoksi ne saattavat jopa kasvaa hometta.

Talon viini

– Ravintoloitsija juottaa talon viininä kaikista halvinta litkua, jonka uskoo tyydyttävän asiakkaansa.

Lähde. AskReddit, Time

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.