Zelenskyi: Lännen nykyinen avun määrä ei riitä Venäjän voittamiseen

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan lännen nykyinen avun määrä ei riitä siihen, että Ukraina voittaisi sodan Venäjää vastaan.

– Apua on, vakavasti otettavia paketteja. Riittääkö se voittoon? Ei. Onko se myöhässä? Kyllä, Zelenskyi luetteli.

Zelenskyi sanoi Sveitsin rauhankonferenssin päättyessä lisäksi, että Venäjä ja sen johto eivät ole valmiita keskustelemaan oikeudenmukaisesta rauhasta eivätkä halua sitä.

Ukrainan rauhankonferenssin päätöslauselmassa todettiin, että Ukrainan alueellista koskemattomuutta tulee kunnioittaa mahdollisessa tulevassa rauhansopimuksessa. 

Samalla todettiin, että dialogi kaikkien osapuolien välillä on tarpeen kestävän sopimuksen aikaansaamiseksi.

Zelenskyin mukaan hän on valmis aloittamaan rauhanneuvottelut vaikka saman tien, jos Venäjä vetää joukkonsa Ukrainasta.

– Venäjä voi aloittaa neuvottelut kanssamme vaikka huomenna, ei tarvitse odottaa yhtään, jos he vetäytyvät meille kuuluvilta alueilta, presidentti vakuutti.

Zelenskyi usutti myös Kiinaa ottamaan tosissaan osaa rauhanprosessiin.

– Kiina voisi auttaa meitä. Ukraina ei ole koskaan pitänyt Kiinaa vihollisenaan.

Zelenskyiltä kysyttiin myös, pitääkö hän sitten Kiinaa ystävänä.

– Uskoakseni ystävät ovat sellaisia, jotka auttavat kun asiat ovat vaikeita, ja minä haluaisin Kiinan olevan Ukrainan ystävä, presidentti vastasi.

Presidentti Stubb pitää Ukraina-konferenssia ensimmäisen askeleena kohti rauhaa: "Putinin pitää ymmärtää, että hän on hävinnyt tämän sodan" 14:44
Presidentti Stubb pitää Ukraina-konferenssia ensimmäisen askeleena kohti rauhaa: "Putinin pitää ymmärtää, että hän on hävinnyt tämän sodan"

Lue myös:

    Uusimmat