Ystävä puhui Dianan kanssa viimeistä kertaa puhelimessa vain tunteja ennen kammottavaa onnettomuutta – näin sydänten prinsessa ajatteli elämästään viimeisillä hetkillään

9:28
Salaliittoteoriat prinsessa Dianan kuoleman ympärillä elävät yhä vahvoina

Prinsessa Diana oli ennen kuolemaansa innoissaan uudesta vaiheesta elämässään, kertoo kuninkaallisen ystävä Richard Kay.

Prinsessa Dianaläheinen ystävä Richard Kay muisteli hiljattain viimeistä puhelinkeskustelua, jonka kävi prinsessan kanssa juuri ennen tämän traagista kuolemaa. Diana menehtyi auto-onnettomuudessa Pariisissa elokuussa vuonna 1997. 

Kay kertoo Peoplen mukaan puhuneensa Dianan kanssa viimeistä kertaa samana iltana, kun tämä kuoli. Vasta myöhemmin Kay ymmärsi, miten merkityksellinen kyseinen puhelu oli. Kay kertaa tapahtunutta tuoreessa Diana-nimisessä dokumentissa, joka esitetään Iso-Britanniassa ensi viikolla. 

– Puhuin hänelle sinä iltana. Poliisin mukaan hän soitti viimeisen puhelunsa minulle, Kay muistelee. 

Kayn mukaan Diana vaikutti olevan melko onnellinen ja halusi ennen kaikkea palata kotiinsa Lontooseen, jotta voisi nähdä taas poikansa Williamin ja Harryn. William oli tuohon aikaan 15-vuotias, Harry 12-vuotias. Kay kertoo myös, että Diana odotti innokkaasti uuden vaiheen aloittamista elämässään. 

– Hän epätoivoisesti yritti saada uuden alun itselleen ja tehdä jotain erilaista, tutkiakseen hieman erilaista tapaa olla kuninkaallinen. 

Prinsessa Dianaa muistellaan tällä hetkellä erityisen aktiivisesti, sillä 1. heinäkuuta Diana olisi täyttänyt 60 vuotta. Dianan syntymäpäivän kunniaksi Lontoon Kensingtonin palatsissa julkistetaan prinsessan kunniaksi tehty uusi patsas.

Dianan prinssipoikien Williamin ja Harryn on määrä kohdata toisensa jälleen patsaan julkistamistilaisuudessa, mutta läpi kevään on spekuloitu laajalti sitä, että saapuuko Harry lainkaan tilaisuuteen tulehtuneiden perheväliensä takia. 

Harry ja William ovat kuitenkin läpi vuosien puhuneet äitinsä kuolemasta sekä ikävästä vanhempaansa kohtaan. Sekä William että Harry ovat kunnioittaneet äitinsä muistoa myös lastensa puolesta: Williamin tyttären prinsessa Charlotten toinen nimi on Diana, kuten on myös Harryn vastasyntyneen Lilibet-tyttären.

– Diana olisi ollut niin liikuttunut siitä, että kummatkin hänen pojantyttärensä jakavat hänen nimensä. Hän olisi ollut onnessaan, se on kaunis ele hänen pojiltaan, kirjailija Debbie Frank arvioi. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja