Yrttimarinoidut marjat ja sitruunavaahto

  • Marinadi:
  • 1 dl omenatäysmehua
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 0,5 dl sokeria
  • n. 2 rkl silputtua (kaneli)basilikaa
  • n. 2 rkl silputtua sitruunamelissaa
  • n. 0,5 l kohmeisia pakastemarjoja
  • Sitruunavaahto:
  • 2 kananmunaa
  • 0,25 dl sokeria
  • 0,75 dl kuivaa valkoviiniä, vaaleaa portviiniä tai omenamehua
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • sitruunamelissaa ja kanelibasilikaa

Sekoita omenamehu ja sokeri kattilassa ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Nosta pois liedeltä ja lisää sekaan sitruunamehu. Sekoita hyvin jäähtyneeseen liemeen yrttisilput ja kaada seos marjojen päälle. Anna maustua viileässä sitruunavaahdon valmistumisen ajan. Marjojen määrä riippuu siitä, mitä marjoja käytät. Mansikoita ja vadelmia kannattaa varata hiukan enemmän. Vatkaa munat ja sokeri esim. teräskulhossa kevyesti vaahdoksi. Lisää viini ja sitruunamehu sekaan koko ajan vatkaten.

Nosta kulho kiehuvan kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Veden täytyy poreilla, mutta ei kiehua hurjasti, ettei sitruuna-viinivaahdosta tule munakokkelia. Jatka vaahdon vatkaamista. Kun vaahto on sakeaa ja kuohkeaa eikä maistu enää kananmunalle, ota kulho pois kattilan päältä. Jatka vatkaamista hetki jäähdyttääksesi seoksen. Jaa marjat annoslautasille tai kulhoihin ja nostele sitruunavaahtoa pinnalle.

Koristele sitruunamelissalla ja kanelibasilikalla.

Lue myös:

    Uusimmat