Mainos

Yritysten ongelmat esille Itämeri-kokouksessa

Pienten ja keskisuurten yritysten ongelmat nousivat esille, kun Itämerenmaiden pääministerit pohjustivat tänään alkavaa virallista kokoustaan myöhään eilen illalla Latvian pääkaupungissa Riiassa.

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) arvioi neuvonpidon jälkeen yöllä, että nyt myös ryhdytään hakemaan yhteistyön tapaa, jolla etsittäisiin keinoja näiden yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi.
-Tähän varmaan pyritään löytämään, jos mahdollista, oma muotonsa tämän kokouksen aikana, Lipponen sanoi. Hän viittasi epätavalliseen menettelyyn, jolla maiden yhteistyötä rikosten torjunnassa on parannettu pääministereiden henkilökohtaisista edustajista kootun työryhmän voimin.

Pääministereiden keskustelussa nousi esille myös energiayhteistyö. Lipponen kiitteli erityisesti Norjan pääministerin Kjell Magne Bondevikin panosta asiassa.
-Näyttää siltä, että Norjan uusi hallitus on aktiivinen. Näistä asioista puhuttiin jo silloin, kun Bondevik oli syksyllä Helsingissä, Lipponen totesi. Bondevik kutsui Itämeriyhteistyön maita myöhemmin tänä vuonna Norjaan keskustelemaan nimenomaan energiayhteistyöstä. Myös Lipponen korosti energiayhteistyön merkitystä ja piti toivottavana sähkö- ja kaasuverkon rakentamista Itämeren ympärille.
(STT)


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja