Yrittäjät kaipaavat nyt selkeää exit-suunnitelmaa hallitukselta, vaatii EK: Poukkoileva päätöksenteko saa kritiikkiä ahdingossa olevilta yrittäjiltä

EK:n Petri Vuorio kaipaa yrittäjille"majakkaa horisonttiin"– ahdingossa olevat yrittäjät antavat kritiikkiä hallituksen poukkoilevasta tyylistä päätöksenteossa 3:04
Katso video: Elinkeinoelämän keskusliiton pk-johtaja Petrio Vuorio kertoo myös, mitä EK:ssa ajatellaan rokotusjärjestyksen muuttamisesta.

Yhä useampi yritys pelkää ajautuvansa konkurssiin lähikuukausina, ilmenee Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) yrityskyselystä. EK:n pk-johtaja Petri Vuorio sanoi MTV:n Uutisaamussa, että yrittäjät kaipaavat nyt selkeää exit-suunnitelmaa Tanskan tapaan. 

Konkurssia ennakoi kyselyn mukaan 14 prosenttia vastaajista, kun marraskuussa luku oli 6 prosenttia. Toisaalta henkilöstöään irtisanoneiden yritysten määrä on vähentynyt.  

– Kyllä tilanne on mennyt jälleen huolestuttavaan suuntaan. Konkurssilain muutos ei välttämättä ole siinä takana. Mutta yritykset kokevat, että rajoitukset ja näköalattomuus tässä rajoittavat liiketoiminnan käynnistymistä, sanoo Elinkeinoelämän keskusliiton pk-johtaja Petri Vuorio MTV:n Uutisaamussa.

– Palvelualalla nähdään viime kevään kaltainen tilanne. Ero siihen nähden tässä on se, että taloudelliset puskurit on käytetty loppuun ja nyt tarvittaisiin oikein kohdennettuja tukitoimia ja selkeämpää näkymää tulevasta. 

Hallituksen päätökset eivät herätä luottamusta

Peräti 76 prosenttia yrityksistä ei luota hallituksen kykyyn tehdä työllisyyttä edistäviä päätöksiä, mikä on hieman enemmän kuin edellisessä kyselyssä.  

Vuorion mukaan yrittäjät kaipaisivat selkeitä päätöksiä ja suunnan näyttämistä. 

– Kyllä yritysten kritiikki kohdistuu päätöksenteon poukkoilevuuteen ja siitä syystä toivottaisiin selkeämpää näkemystä tulevasta.

– Keskeistä tässä olisi, että hallitus julkaisisi exit-suunnitelman Tanskan tapaan. Siinä saisi olla suuntaa antava aikataulu siihen, miten ja milloin rajoituksia voidaan purkaa. Se antaisi majakan horisonttiin niin yrityksille kuin kansalaisillekin. 

Lue myös:

    Uusimmat