Yllättävillä vinkeillä vaatteet sileiksi – ilman silitysrautaa

Silitysrauta kuuluu monen kodin vakiokalustoon, mutta olisitko uskonut, että ilmankin pärjää? 

Vaatteiden silittäminen on usein aikaa vievää puuhaa.

Varsinkin pienempiä ryppyjä vaatteiden taivekohdissa, kuten kyynärtaipeissa, saa suoristettua helpoilla nikseillä.

Näillä kuudella vinkillä vaatteet siliävät nopeasti ja helposti.

1. Vaatteet sileiksi suihkun aikana

Ripusta silitystä kaipaavat vaatteet henkareissaan kylppäriin mahdollisimman lähelle suihkua. Suihkussa käydessäsi lämmin vesihöyry suoristaa vaatteet vaivattomasti. Vaatteet siliävät noin 15 minuutissa, joten tämä kikka toimii vain silloin, kun otat oikein pitkän kuuman suihkun.

2. Hanki silitysspray

Marketeista saa ostettua silitysspraytä, jolla rypyt siliävät hetkessä. Spray on erityisen kätevä verhojen ja pöytäliinojen silitykseen.

3. Hiustenkuivain avuksi

Kostuta ryppyinen kangas ja puhalla kuivaksi hiustenkuivaimella. Pidä sitä mahdollisimman lähellä kangasta, mutta varo polttamasta kangasta.

4. Ripusta pyykit heti pesun jälkeen

Kun otat pyykit kuivausrummusta tai pyykkitelineeltä, ripusta ne heti henkareihin. Vaatteet suoristuvat henkarissa ja myös pysyvät suorina.

5. Kuivausrumpu pyörimään

Kostuta vaatteita kevyesti vedellä ja heitä kuivausrumpuun. Aseta alhainen lämpötila ja anna pyöriä 15 minuuttia. Kostuttamisen sijaan voit myös heittää sekaan esimerkiksi märän sukan. Ripusta vaatteet kuivausrummusta henkareille suoristumaan.

6. Ota suoristusrauta avuksi

Hiusten suoristamiseen tarkoitettu rauta soveltuu myös pienialaisten ryppyjen silittämiseen, kuten paitojen kaulusten. Tarkista, ettei raudassa ole hiustenhoitotuotteiden jäämiä, jotka voivat vahingoittaa kangasta. Älä myöskään polta kangasta vahingossa.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat