Yllättäviä faktoja rinnoista – Tiesitkö näitä?

Rinnat ovat osa naiseutta ja niiden rooli on tärkeä etenkin imetyksessä. Vaikka rintojen voisi kuvitella olevan naisille erityisen tutut, kätkevät ne myös paljon yllättäviä faktoja.

Tutkimuksissa on noussut esiin paljon yllättävää tutkimustietoa rinnoista. Tiesitkö näitä?

Yhä useampi nainen imettää

Amerikkalaisen Centers for Disease Control and Preventionin tietojen mukaan imettävien äitien määrä on noussut vuodesta 2007. Viisi prosenttia useampi äiti imettää kolmekuisia lapsia. Neljä prosenttia enemmän äitejä kuin vuonna 2007 imettää lastaan vielä kuuden kuukauden iässä.Tilastojen mukaan yhä useampi tummaihoinen, korkeatuloinen ja yli 30-vuotias äiti imettää lastaan.

Miehet huomaavat ensin rinnat

Tuoreen Wellingtonin yliopistossa julkaistun tutkimuksen mukaan 47 prosenttia miehistä huomaa naisessa ensimmäisenä rinnat. Vain 20 prosenttia miehistä huomaa tutkimuksen mukaan naisessa ensimmäisenä kasvot. Tutkijat huomasivat myös, että mies ei tuijota naisen vartalossa mitään kohtaa yhtä kauaa kuin rintoja. Kaikkein vähiten huomiota naisen vartalossa miesten keskuudessa keräsivät kädet ja jalkaterät.

Rinnat muuttuvat jatkuvasti

Tuntuuko joskus siltä kuin rinnat olisivat vielä edellisenä päivänä olleet erikokoiset? Tämä voi hyvinkin pitää paikkansa, sillä hormonien vuoksi naisen rintakudos reagoi elimistön hormonitasapainon muutoksiin siten, että rintojen koko saattaa vaihdella kierron mukana paljonkin.

Nännejä voi olla useampikin

Nännejä voi kasvaa muuallekin kuin rintoihin. Joissain tapauksissa erikoisiin paikkoihin kasvaneisiin nänneihin on kasvanut myös rintakudosta. Ylimääräiset nännit ovat yleisin poikkeavuus rinnoissa. Niitä voi olla sekä naisilla että miehillä.

Suurin osa rintojen kyhmyistä ovat vaarattomia

Rinnasta löytyvä kyhmy on usean kauhukuva. Yli 80 prosenttia löytyneistä kyhmyistä todetaan kuitenkin harmittomiksi. Etenkin juuri ennen kuukautisia rinnat saattavat tuntua tavallista kuhmuraisemmilta turvonneen rintakudoksen vuoksi. Kyhmyihin on kuitenkin syytä suhtautua varauksella.

Rinnat kertovat yllättäviä asioita

Rinnat saattavat paljastaa raskauden selvemmin kuin vatsa. Jo raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana rinnat kasvavat usein merkittävästi.

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja