Ylioppilasjuhlien parhaat piparit

Piparit kannattaa leipoa jo hyvissä ajoissa ennen juhlia. Nämä piparit on suunniteltu ylioppilasjuhliin, mutta muihin valmistujaisiin voi tehdä toisenlaisen koristelun, esimerkiksi juhlittavan nimikirjaimet. Samppanjalasi on sopivan kokoinen muotti näille pipareille.

Ylioppilasjuhlien piparit

n. 20 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras murotaikinaa tai kauramurotaikinaa (400 g pakaste)
  • n. 200 g vadelmahilloa
  • Koristeluun:
  • n. 150 g kuorrutussuklaata tai tummaa taloussuklaata

Kauli sulanut murotaikina ohueksi levyksi, voit käyttää pöydällä hieman jauhoja kaulinnan apuna. Ota muotilla pyöreitä, halkaisijaltaan noin 4 cm:n kakkuja. Paista niitä 200-asteessa n. 5-8 minuuttia. Varo palamista. Jäähdytä.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Ota puolet pyöreistä kakuista ja kasta reuna suklaaseen. Voit laitaa reunaan hopeisen nonparellin "lyyraksi". Lado suklaareunaiset piparit leivinpaperille jähmettymään. Levitä sillä aikaa hillo täytteeksi toisille puoliskoille. Nosta päälle suklaareunaiset piparipuoliskot. Muista tarjoiltaessa varoa, että suklaa ei tartu tosiin pipareihin.

Murotaikina

Murotaikina voi halutessa myös leipoa itse.

  • 125 g laktoositonta voita tai margariinia
  • 1½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 2½ dl karkeita vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat