Mainos

Yli sata kuollutta Samoan tsunamissa

Voimakkaan maanjäristyksen aiheuttama tsunami on surmannut 113 ihmistä Tyynellämerellä sijaitsevilla Samoan saarilla.

Paikalliset viranomaiset uskovat uhriluvun vielä nousevan, sillä useita ihmisiä on kateissa. Tuhojen laajuudesta ei ole vielä täyttä tietoa, mutta kokonaisten kylien kerrotaan jääneen hyökyaallon alle. Silminnäkijöiden kertomusten mukaan useita asumuksia on tuhoutunut, ja ihmiset ovat paenneet ylängöille.

Sarja hyökyaaltoja iskeytyi Samoan saarten rannoille sen jälkeen, kun geologiset tutkimuslaitokset olivat mitanneet alueella valtaisan maanjäristyksen, jonka voimakkuudeksi mitattiin 8,3 Richterin asteikolla.

Suomalaisilla ei hätää

Suomen ulkoministeriön tiedossa ei ole, että tsunamialueella oleilevia suomalaisia olisi uhrien joukossa. Fidzi-saarilla on ulkoministeriön mukaan lomailemassa kaksi suomalaista. Heitä ei ole toistaiseksi tavoitettu.

- Meillä on tieto myös, että Tyynenmeren vaikutusalueella, Niuen saaren lähistöllä on ollut liikkeellä purjevenekunta, jossa on suomalaisia. Heihin on myös pyritty saamaan yhteyttä satelliittipuhelimella, mutta he ovat ilmeisesti viimeisten tuntien aikana olleet satelliittipuhelimen tavoittavuuden ulkopuolella, kertoo MTV3:n uutisten tavoittama lähetystöneuvos Juha Pyykkö Suomen Canberran-suurlähetystöstä Australiasta.

Samoalla lomailevista suomalaisista ei ole tarkempia tietoja, mutta ulkoministeriö ei ole heistä huolissaan, sillä kukaan suomalainen ei ole ottanut ministeriöön yhteyttä ja pyytänyt apua.

Suomesta tehdään pakettimatkoja Samoan lisäksi muun muassa Tongan paratiisirannoille.

(MTV3 - Reuters- AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.