Mainos

Yli puolet suomalaisista hyväksyy Tehy-lain

Hallituksen esitys potilasturvalaiksi saa suomalaisten enemmistön tuen. Myönteisimmin siihen suhtautuvat keskustan ja kokoomuksen ja kielteisimmin Vasemmistoliiton, SDP:n ja vihreiden kannattajat. Toisaalta sekä sosiaalidemokraatteja että vihreitä kannattavissa on yli 40 prosenttia lakia kannattavia.

Suomalaisista hienoinen enemmistö hyväksyy potilasturva- eli ns. Tehy-lain kiireellisessä hoidossa. Vastahankaan asettuu reilu kolmannes, kun taas joka kymmenes ei osaa sanoa mielipidettään. Tiedot ilmenevät TNS Gallupin MTV:n uutisten ja Helsingin Uutisten toimeksiannosta tekemästä kyselystä.

Tehykysely-14.11.2007

Myötämielisimmin lakiin suhtautuvat keskustan ja kokoomuksen kannattajat, joista kolme neljästä hyväksyy lain. Kielteisimmät äänenpainot tulevat sosiaalidemokraattien, vasemmistoliittolaisten ja hallituksessa mukana olevien vihreiden riveistä.

Käytännössä lakiesitys tarkoittaa sitä, että kerrallaan noin 10 prosenttia irtisanoutuneista hoitajista voitaisiin pakottaa työhön työtaistelun aikana.

tehykysely4-14-11-2007

Kyselyä varten haastateltiin 1 126:ta 15-74-vuotiasta mannersuomalaista. Virhemarginaali on suurimmillaan kolme prosenttiyksikköä puoleensa.

Tehy-laki jakaa SDP:n ja vihreiden kannattajia

Eniten Tehy-laki jakaa mielipiteitä SDP:n ja vihreiden kannattajien joukoissa. Molemmissa leireissä lakiesityksen hyväksyy yli 40 prosenttia ja sitä vastustaa puolet.

tehykysely5-14.11.2007

Sen sijaan vasemmistoliittolaisista kaksi kolmesta tuomitsee lain.

Kyselyssä selvitettiin myös vastaajien näkemyksiä siitä, mikä taho on edesauttanut eniten ratkaisun syntymistä hoitajien palkkakiistassa. Lähes joka toisella ei ollut käsitystä tästä kysymyksestä.

Eniten myötätuntoa keräsi hoitajien järjestö Tehy, jonka reilu neljännes arvioi edesauttaneen eniten ratkaisun syntyä. Sen sijaan hallitus/eduskunta piti tässä kohdassa perää kymmenen prosentin kannatuksella.

Kuntia edustavan työnantajatahon eli Kunnalllisen työmarkkinalaitoksen taas katsoi tehneen eniten ratkaisun eteen kuudesosa vastanneista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.