Mainos

Yli kaksi miljoonaa muslimia nousi Arafatvuorelle

Yli kaksi miljoonaa pyhiinvaeltajaa nousi tänään Arafatvuoren huipulle Mekan lähellä Saudi-Arabiassa. Sunnuntaina vietetty rukouspäivä on muslimien jokavuotisen pyhiinvaelluksen huipentuma. Profeetta Muhammed piti vuonna 632 viimeisen saarnansa juuri Arafatvuorella.

Rukouspäivä symbolisoi tuomiopäivää, jolloin kuolleet nousevat ylös ja jokainen vastaa teoistaan Jumalalle. Yläpuolella lentävät helikopterit huolehtivat turvallisuudesta ja poliisi ohjaili sekasortoista liikennettä parhaansa mukaan. Vapaaehtoiset jakoivat kuorma-autoista vettä aavikon helteessä. Ympäri Arafatvuorta kaikui pyhiinvaelluslaulu:

-Täällä minä olen, oi Kaikkivaltias, täällä minä olen.
Pyhiinvaeltajat viipyvät Arafatvuorella yleensä keskipäiväistä auringonlaskuun ja laskeutuvat sen jälkeen läheiselle Muzdalifahin aavikolle keräämään pikkukiviä. Näillä kivitetään maanantaina symbolisesti paholaista Minassa.

Jokaisen terveen muslimin on tehtävä pyhiinvaellusmatka Mekkaan ainakin kerran elämässään, jos hänellä on siihen mahdollisuus. Maailmassa on 1,2 miljardia islaminuskoista.

(STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.