Mainos

Yli 5000 taloutta yhä ilman sähköä – syysmyrsky etenee kohti itää, seuraavana tulevat kovat sateet

Syysmyrskyn aiheuttamat laajat sähkökatkot piinaavat yhä tuhansia suomalaisia. Yöllä pahimmillaan jopa 40 000 kotitaloutta oli ilman sähköä eri puolilla maata.

Puolenpäivän aikaan ilman sähköä oli vielä lähes 3 000 taloutta. Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan katkoksia oli muun muassa Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa sekä Pohjanmaan rannikolla.

Vaasassa oli kello kahdeltatoista noin 500 kotitaloutta vailla sähköä. Runsaasti sähkökatkoja oli myös muun muassa Kuopiossa, Liperissä sekä Pohjanmaan Maalahdessa.

Vahingontorjuntoja eri puolilla maata

Pelastuslaitoksilla on ollut yön ja aamun aikana lukuisia pienempiä vahingontorjuntatehtäviä. Pelastuslaitokset ovatkin varoittaneet sähkökatkosten sumasta, kun tuuli saattaa kaataa puita sähkölinjoille.

Suonenjoella Pohjois-Savossa pelastuslaitos sai hälytyksen tapauksesta, jossa puu oli kaatunut sähkölinjalle ja sytyttänyt tulipalon. Hälytyksen tekijä oli pelännyt palon leviävän läheiseen hallirakennukseen. Savon Voima otti sähkölinjasta virrat pois, jolloin palo sammui, pelastuslaitos kertoo.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksella on ollut yön ja aamupäivän aikana noin 20 myrskyn aiheuttamaa tehtävää. Suurin osa tehtävistä on ollut tuulen kaatamien puiden raivaamista pois teiltä.

Karijoella Etelä-Pohjanmaalla on kaatunut useita puita Loimoontielle. Pelastuslaitos tiedottaa raivaavansa tien auki.

VR:n junaliikenteessä ei tällä hetkellä ole myöhästymisiä tai poikkeusjärjestelyitä syysmyräkän takia.

Kovaa tuulta maalla ja merellä

Lännestä eilen alkanut syysmyräkkä on edennyt yön ja aamun aikana itään. Tänään tuuli hellittää suuressa osassa maata, mutta etelässä on vielä jonkin verran puuskia, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Varoituksia voimakkaasta tuulesta ei ole enää voimassa maa-alueilla. Merialueille on annettu varoituksia kovasta tuulesta ja aallokosta. Ajokeli voi olla huono Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapin eteläosissa.

Kovimpia tuulen nopeuksia mitattiin eilen illalla Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa. Foreca tviittasi illalla, että Pohjanmaan Kaskisten Sälgrundilla korkein puuskalukema oli peräti 33,8 metriä sekunnissa. Aamuyöllä myrskypuuskia on ollut ainakin Pohjois-Savossa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja