Yli 500 NHL-ottelun suomalaishyökkääjä lopettaa uransa: "Oikea päätös hyvinvointini kannalta"

Joonas Donskoi päättää ammattilaisjääkiekkoilijan uransa. 31-vuotias suomalainen päätyi ratkaisuunsa useiden kokemiensa aivotärähdysten jälkeen.

– Kärsittyäni useista aivotärähdyksistä urani aikana olen päättänyt lopettaa ammattilaisjääkiekon. On erittäin vaikeaa päästää irti jostakin, mille olet antanut koko elämäsi, mutta tiedän, että tämä on tässä kohtaa oikea päätös hyvinvointini ja tulevaisuuteni kannalta, Donskoi kirjoittaa Instagram-tilillään.

– Sain elää unelmaani NHL-pelaajana, mistä olen äärimmäisen siunattu ja kiitollinen. Ajattelen, että kykenin saavuttamaan potentiaalini, mikä oli aina suurin tavoitteeni.

Hyökkääjänä pelannut Donskoi tahkosi urallaan kaikkiaan 474 NHL:n runkosarjaottelua ja 69 pudotuspelimatsia. Runkosarjassa hän kokosi 208 (80+128) tehopistettä ja pudotuspeleissä 32 (15+17) pinnaa.

Donskoi pelasi ensimmäiset NHL-ottelunsa vuonna 2015 ja viimeiset vuonna 2022. Hän edusti vielä viime kaudella Seattle Krakenia, mutta ei pelannut otteluakaan.

Donskoi kiitteli julkaisussa edustamiaan NHL-seuroja San Jose Sharksia, Colorado Avalanchea ja Seattle Krakenia, joukkuekavereitaan, seuratyöntekijöitä ja läheisiään.

– Kiitos vaimolleni, Devinille. En tiedä, missä olisin ilman sinua. Olen ollut sivussa monta kertaa viime vuosien aikana, ja olet pysynyt rinnallani sekä tukenut minua joka päivä. Asetan perheemme etusijalle nyt, perheenisä kirjoitti.

Donskoi edusti urallaan Suomen miesten maajoukkuetta MM-kisoissa ja World Cupissa. Raahelaissyntyinen pelaaja voitti ennen NHL:ään siirtymistä Oulun Kärpissä kaksi Suomen mestaruutta. 

Lue myös:

    Uusimmat