Mainos

Yli 30 naista ilmoittautunut hiv-raiskauksista epäillyn uhreiksi

Liki kymmenen uutta naista ilmoittautui tänään raiskausrikoksista ja tapon yrityksistä epäillyn hiv-positiivisen miehen uhriksi. Kahden päivän aikana lähes 30 naista on ilmoittautunut poliisille.

-Esitutkinta näiden uusien uhrien osalta on alkanut ja olemme jo haastatelleet muutamia näistä naisista. Syyteharkintaan jutun piti siirtyä tammikuun puolessa välissä, mutta luulen, että tarvitsemme lisää aikaa esitutkintaan, kertoo rikoskomisario Jukka Kaski Espoon poliisin väkivaltarikosyksiköstä. Tähän päivään mennessä ilmoittautuneista naisista yhteensä noin kolmasosa on kertonut tulleensa huumatuksi ja sekavassa tilassa seksuaalisesti hyväksikäytetyksi. Loput naisista ovat olleet miehen kanssa vapaaehtoisesti.

Naisia ilmoittautunut viiden vuoden ajalta

Naisista osa oli ollut miehen kanssa suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä ja osa suojatussa. Naiset eivät olleet tienneet miehen hiv-positiivisuudesta. -Uhrien kertoman mukaan näyttää siltä, että epäilty on jatkanut tekojaan tähän syksyyn saakka. Eilen meille ilmoittautui parikymmentä naista, iltapäivään mennessä ilmoittautui kahdeksan naista, ja puhelimet tuntuvat edelleen pirisevän, kertoo Kaski. Yhteensä poliisin tiedossa on tällä hetkellä yli 30 miehen kanssa ollutta naista viiden vuoden ajalta. Tänä vuonna miehen kanssa tekemisissä olleita on ilmoittautunut kuusi. Lisäksi aiemmin poliisin tietoon tulleista kolmesta epäillystä raiskausrikoksesta yksi oli tapahtunut tänä vuonna.

-Näyttää siltä, että tuoreimmat epäillyt tapaukset olisivat tältä syksyltä. Naisten kertomusten perusteella miehen voidaan epäillä jatkaneen rikoksia myös kesällä tapahtuneen pidätyksen ja muutama viikko sitten tapahtuneen vangitsemisen välillä. Raiskausrikoksista ja tapon yrityksistä epäillyn 50-vuotiaan, afrikkalaissyntyisen, espoolaisen muusikon vangitsemista jatkettiin keskiviikkona. Seuraavan kerran miehen vangitsemista käsitellään Espoon käräjäoikeudessa jouluaatonaattona.

Poliisille ilmoittautuneet nuorehkoja naisia

Kasken mukaan poliisi tutkii raiskausrikosepäilyjä ja tapon yritysepäilyjä kahtena tutkintalinjana. Myös miehen kanssa vapaaehtoisesti suojaamattomassa yhdynnässä olleet ovat voineet joutua tapon yrityksen kohteeksi, jos epäilty on tahallaan jättänyt kertomatta hiv-tartunnastaan.

-Mahdollisia uhreja on ilmoittautunut viiden vuoden ajalta ja he ovat pääasiassa nuorehkoja naisia. Vasta muutamaa uutta ilmoittautunutta on ehditty kuulla asiasta. Olemme kirjanneet muiden naisten yhteistietoja ylös ja sopineet keskusteluajoista, kertoo Kaski. Espoon poliisin väkivaltarikosyksikön puhelinnumero virka-aikana on 09-52543780.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.