Mainos

Ylen hallintoneuvosto huolissaan kuuntelijakadosta

Ylen radiokanavien kuuntelijakato on aiheuttanut kapinaa Yleisradion hallintoneuvostossa. Radiotoiminnan johtajan Seppo Härkösen mielestä kanavauudistus ei ole poikinut järkyttäviä seurauksia.

Radion kuuntelijakato on aiheuttanut kapinaa Yleisradion hallintoneuvostossa. Osa poliitikkovetoisen hallintoneuvoston jäsenistä sanoo suoraan, että koko kanavauudistus on epäonnistunut.

Aamulehden kyselyyn radiouudistuksesta vastasi 13 Ylen hallintoneuvoston 21:stä jäsenestä.

Liisa Jaakonsaaren mukaan Yleisradio lähti kosiskelemaan suuria yleisöjä, mutta kadotti samalla luonteensa ja toimintansa perusajatuksen. Kimmo Sasin ja Marja Tiuran mielestä Ylen hallitukseen pitäisi saada nopeasti myös ulkopuolisia asiantuntijoita. Samaa esitti äskettäin valtiontalouden tarkastusvirasto.

Härkönen: "Ei tässä mitään dramaattista ole"

Ylen radiotoiminnan johtajan Seppo Härkösen mielestä kanavauudistus ei ole poikinut järkyttäviä seurauksia.

- Yleisöpalautteen ja radiotutkimuksen pohjalta tässä ei ole mitään dramaattista. Kuuntelijaluvuissa on toki kausittaisia heilahteluja. Pitemmällä tähtäimellä tarkasteltuna yleisömäärät eivät suinkaan ole laskeneet.

Härkönen kertoo, että halutessaan Yle pystyy ilman muuta säätämään ohjelmisto- ja musiikkivalikoimaa. Tällä haavaa ei kuitenkaan ole tarvetta muutoksiin.

- Yleisötutkimus ei anna aiheitta toimenpiteisiin. Jos lähtee yhtä-äkkiä ryntäilemään, siitä ei yleensä hyvää seuraa.

Populaarimusiikkia on laajasti

Härkönen puolustaa Ylen radiotoiminnan tämänhetkistä valikoimaa. Populaarimusiikkia löytyy joka lähtöön alagenreistä pitäen.

- Muun muassa bluesilla, rockilla, jatsilla ja kantrilla on omat otsikko-ohjelmansa. Valikoimamme on laveampi kuin kaupallisilla asemilla koskaan.

Ylen hallintoneuvoston jäsenten lausuntoihin Härkönen ei ota kantaa.

- En kommentoi. Ne ovat yksittäisiä mielipiteitä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.