Yleisurheilun supertähti lopettaa uransa – lausui koskettavat jäähyväiset: "Joskus urasi muuttuu hetkeksi ajassa"

Pikajuoksun kaksinkertainen maailmanmestari Dafne Schippers lopettaa kilpauransa. 31-vuotias hollantilainen päätyi ratkaisuunsa muutaman heikosti sujuneen kauden jälkeen.

Schippers voitti 200 metrillä MM-kultaa vuosien 2015 kisoissa Pekingissä ja 2017 Lontoossa. Lisäksi hän saavutti samalla matkalla olympiahopeaa Riossa 2016 sekä satasen MM-hopeaa Pekingissä 2015. Euroopan mestaruuksia Schippersillä on kolme.

Viimeiset arvokisamitalinsa Schippers saavutti Berliinin EM-kisoissa 2019, joissa hän otti hopeaa 200 metrillä ja pikaviestissä sekä pronssia 100 metrillä. Sen jälkeen jalka ei ole kulkenut entiseen malliinsa.

– Juoksukisa päättyy tähän. Urheilijana tiedät aina, että tämä päivä tulee, ja joskus urasi muuttuu hetkeksi ajassa, kokoelmaksi muistoja ja toivottavasti myös mitaleita, Schippers kirjoitti Instagram-tilillään.

Hollantilainen kärsi urallaan loukkaantumista, joita ilman mitalikaapissa komeilisi tätäkin komeampi saalis.

– Olen päättänyt siirtää elämäni radan ulkopuolelle ja tutkia mitä tahansa edessä on, mutta en ilman, että sanon massiiviset kiitokset teille loppumattomasta tuestanne. Tämä on ollut matka, jota en ole katunut, Schippers sanoi seuraajilleen.

Schippersin 200 metrin ennätys 21,63 on myös Euroopan ennätys. 7-ottelijana uransa aloittaneella urheilijalla on Hollannin ennätys myös 100 metriltä (10,81), pituushypystä (678 senttiä) ja 7-ottelusta (6545 pistettä).

Lue myös:

    Uusimmat