Mainos

Talousvaikuttaja Casimir Ehrnrooth on kuollut

Merkittävä talousvaikuttaja vuorineuvos Casimir Ehrnrooth on kuollut 84-vuotiaana äkilliseen sairauskohtaukseen keskiviikon vastaisena yönä.

Casimir Ehrnrooth oli koulutukseltaan juristi, mutta teki uransa sukunsa hallitsemien metsäteollisuus ja muissa yrityksissä, vaikuttaen vaikutti osaltaan myös Nokian nousuun. Hän oli 1990-luvulla yhtä aikaa kolmen suuren pörssiyhtiön hallituksessa: paperijätti Kymenessä, Merita-pankissa ja Nokiassa.

Nokian hallituksessa hän oli kymmenen vuotta, joista seitsemän sen puheenjohtajana. Ehrnrooth johti yhtiön hallitusta, kun Nokia päätti luopua kaapeleista ja ryhtyä ennen kaikkea matkapuhelinalalle.

Uraliikkeistä näyttävin saattoi olla yllätysero Teollisuuden Keskusliiton puheenjohtajan paikalta protestina Suomen hallituksen päätökseen kytkeä markan kurssi Euroopan valuuttayksikkö ecuun.

Ehrnroothien sukuun kuuluva Casimir oli Yhdyspankin pääjohtajan Görän Ehrnroothin (1905–1996) poika. Veljeskolmikko Casimir, Göran J. ja Robert G. olivat 1990-luvulla Suomen liike-elämän keskeisimpiä hahmoja.

Casimir Ehrnrooth sai neljä lasta.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Vuorineuvos Ehrnrooth oli haastateltavana MTV3:n Suunvuoro-ohjelmassa vuonna 1995: Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.