Mainos

YLE:ssä radiotoimialan yt-neuvottelut käynnissä

Yleisradiossa aloitettiin tänään iltapäivällä radiotoiminnan uudistamiseen liittyvät yt-neuvottelut. Neuvottelujen alkuvaiheessa on tarkoitus käydä läpi edessä olevat radiotoiminnan organisaatiomuutokset.

-Alussa käydään läpi kanavarakenteet ja osaamiskeskusmalli. Kokonaisuudessaan neuvottelut kestänevät koko syksyn, arvioi Yleisradion pääluottamusmies Anki Grönberg.

Radion ohjelmajohtajan Heikki Peltosen mukaan organisaatiomuutos vaikuttaa arviolta joka toiseen noin tuhannesta radiotoiminnan parissa työskentelevästä yleisradiolaisesta.

-Noin 500 ihmisen työhön tämä vaikuttaa tavalla tai toisella. Muutoksen henkilöstövaikutuksia emme osaa vielä tällä hetkellä arvioida, Peltonen sanoo.

Henkilöstöstä neuvotellaan syyskuun lopulla

Pääluottamusmies Grönbergin mukaan neuvottelujen alkuvaiheen päämääränä olisi saada varmuus siitä, etteivät Yleisradion nykyiset työntekijät joudu hakemaan työpaikkoja organisaation muuttuessa.

Ohjelmajohtaja Peltosen mukaan osa uusista tehtävistä täytetään suoraan, mutta paikkoja tulee myös hakuun.

-Osa uusista tehtävistä on sellaisia, että on vaikea sanoa kenen vanhan työntekijän juuri tiettyä tehtävää pitäisi tehdä. On selvää, että muutoksiin liittyy paikanhakua tai ainakin ilmoittautumista, Peltonen sanoo.

Yleisradio aikoo muuttaa radiotoimintansa organisaatiota rajusti. Perinteiset radiotoimitukset lopetetaan ja niiden tilalle perustetaan alakohtaisia osaamiskeskuksia. Osaamiskeskukset hoitavat ohjelmien tuottamisen, kanaville jää vain niiden levittäminen.

-Aivan kaikkia tämä myllerrys ei koske. Muun muassa maakuntaradiot säilyttävät organisaationsa ennallaan, Peltonen sanoo.

Kanavista Radio Suomi jäänee ennalleen, mutta Ylen Ykkösen, Radio Mafian ja digitaalisen Radio Ainon nimi ja organisaatio muuttuvat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.