Yle: Poliisi on testannut ihan uutta automaattista valvontakohdetta – laajeneeko peltipoliisien käyttö?

Suomeen uusia peltipoliiseja – näin ne toimivat 1:34
Katso videolta, miten peltipoliisit toimivat.

Poliisissa pohditaan automaattisten nopeusvalvontakameroiden valjastamista myös muiden rikkeiden valvontaan, kertoo Yle.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Ihalainen kertoo Ylen haastattelussa poliisin selvittäneen, miten uusia peltipoliiseja voisi käyttää myös turvavälien valvontaan.

– Olemme kokeilleet kahden ajoneuvon välisen etäisyyden toteamista kameralla, ja kyllä nykyinen laitteisto pystyy tunnistamaan, jos ajoneuvo ajaa hyvin lähellä toista, Ihalainen toteaa Ylelle.

Ennen kuin tällaista valvontaa voidaan tosissaan ryhtyä ajamaan, on poliisin ratkottava myös teknisiä haasteita.

– Liian lähellä ajo pitäisi saada mitattua riittävän pitkältä, satojen metrien matkalta, että se olisi reilua valvontaa. Ettei käy niin, että jos vaikka toinen vaihtaa juuri ajokaistaa eteesi ja sitten oletkin hetken aikaa liian lähellä edelläajavaa, Ihalainen tähdentää.

Peltipoliiseja voitaisiin hyödyntää myös turvavyön ja kännykän käytön valvontaan. Ihalainen pitää näitä valvontakohteita myös kriittisempinä. Niidenkään valvontaan ei tosin ole vielä valmiita järjestelmiä, mutta Ihalainen uskoo tilanteen olevan parin vuoden päästä toinen.


Lue myös:

    Uusimmat