Yle kertoo poliisin vaikenemasta operaatiosta Oulussa: Uusnatsiin liittyvä räjähde-epäily

Tunnettuun uusnatsiaktiiviin kohdistuvasta rikosepäilystä on paljastunut uutta tietoa. Pohjoismaisen vastarintaliikkeen aktiivi otettiin kiinni Oulussa viime maaliskuussa.

Ylen saamien asiakirjojen mukaan rikosepäilyn tutkinta käynnistyi maaliskuun alkupuolella, kun postin palvelupisteeseen Oulussa oli tullut laatikko, joka oli osoitettu väkivaltaisesta käytöksestä tunnetulle 30-vuotiaalle uusnatsille. Takavarikkoasiakirjoista ilmenee, että poliisi tiesi kyseisen uusnatsin olevan ”poliittisesti aktiivinen ja kykenevä valmistamaan räjähteitä”.

Poliisi takavarikoi paketin ja tutki sen sisällön. Takavarikon seurauksena poliisi otti uusnatsin kiinni 16. maaliskuuta Oulun Kaijonharjussa.  Operaatio herätti alueella huomiota, sillä poliisi oli varautunut tilanteessa muun muassa panssariautolla ja raskain henkilökohtaisin suojavarustein.

Oulun käräjäoikeus vangitsi uusnatsin muutamaa päivää myöhemmin epäiltynä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Asian esittutkinta on yhä kesken.

5:08
Kankaanpäässä puhutti Joulukuun alussa äärioikeistoon liittyvä terrorismiepäily.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja