Yksityisen terveyspalvelualan lakot toteutunevat ensi viikolla: Tätä se tarkoittaisi

Yksityisen terveyspalvelualan lakot toteutunevat ensi viikolla. 

Valtakunnansovittelija kertoo viestipalvelu X:ssä, ettei sovittelijalla ole edellytyksiä antaa sovintoehdotusta työriitaan. Sovittelijan mukaan sopimusratkaisua on etsitty koko viikonlopun ajan, mutta osapuolten näkemykset ovat liian kaukana toisistaan.

Sote ry:n eli Tehyn, Superin ja Erton lakot kohdistuisivat vuoropäivinä kuvantamisessa ja laboratoriossa tehtävään työhön tiistaista perjantaihin saakka. Lakonuhka koskee esimerkiksi Terveystaloa, Mehiläistä ja Pihlajalinnaa.

Kiistan keskiössä on palkankorotusten taso. Sote ry:n tiedotteen mukaan terveyspalvelualan taulukkopalkat jäävät huomattavasti jälkeen julkisen puolen vähimmäispalkoista. Esimerkiksi Länsi-Pohjan sairaalassa Mehiläisen palveluksessa tehtäväkohtainen palkka esimerkiksi tehohoidossa, akuuttiosastolla ja synnytyssalissa on 200–350 euroa pienempi kuin Lapin hyvinvointialueella. Mehiläisellä sairaanhoitajan tai kätilön palkka vastaa Lapin hyvinvointialueen lähihoitajan palkkaa.

Palkkaerot ovat entisestään kasvaneet sen jälkeen kun julkisen puolen sote-sopimuksen palkkausjärjestelmän uudistus alkoi helmikuussa.

Kiistan toinen osapuoli on Hyvinvointiala Hali.

Lue myös:

    Uusimmat