Yksi maailman parhaista urheiluautoista otti kolmesti kuokkaan saksalaiselta perhefarkulta

Näin liukasta oli asfaltti Vantaalla: Parin askeleen vauhdilla monen metrin liuku 0:34

Saksalainen perheauto näytti japanilaisten kansallisaarteelle tekemisen mallia.

Pääkuvan video

Näin liukasta oli asfaltti Vantaalla: Parin askeleen vauhdilla monen metrin liuku

Lue juttu Vantaalla sattuneesta emämokasta.


Godzilla-lempinimellä paiskattua Nissan GT-R:ää on yleisesti pidetty yhtenä maailman parhaimmista urheiluautoista. Kunnioitettavaan kymmenen vuoden ikään päässeen mallin vahvuuksiin kuuluu suorituskyvyn ja ajettavuuden lisäksi käytännöllisyys – ainakin lähimpiin haastajiinsa verrattuna.

Käytännöllisyydessä – ja näköjään myös kiihtyvyydessä – voiton vie kuitenkin esimerkiksi tämä saksalainen perheauto. R35 GT-R laitettiin hiljattain viivalle Audin RS 6 -tehofarkun kanssa alla nähtävin tuloksin.

Ero autojen kiihtyvyydessä on suorastaan häikäisevä. GT-R ei tarjoa käytännössä minkäänlaista vastusta Audille, vaikka paperilla japanilaisohjuksen pitäisi olla selvä voittaja. Audi vei kaikki kolme lähtöä selvästi nimiinsä.

Optimaalisesta kiihdytyksestä paikaltaan lähtiessä huolehtiva launch control -järjestelmä oli kytkettynä kummassakin autossa.

Videolla huomautetaan, että vaikka RS 6 veikin voiton kiihdytyskisassa, ei sillä olisi mitään jakoa radalla. Kaikesta huolimatta lopputulos on vaikuttava.

Lue myös:

    Uusimmat