Yksi maailman parhaista urheiluautoista otti kolmesti kuokkaan saksalaiselta perhefarkulta

0:34

Saksalainen perheauto näytti japanilaisten kansallisaarteelle tekemisen mallia.

Pääkuvan video

Näin liukasta oli asfaltti Vantaalla: Parin askeleen vauhdilla monen metrin liuku

Lue juttu Vantaalla sattuneesta emämokasta.


Godzilla-lempinimellä paiskattua Nissan GT-R:ää on yleisesti pidetty yhtenä maailman parhaimmista urheiluautoista. Kunnioitettavaan kymmenen vuoden ikään päässeen mallin vahvuuksiin kuuluu suorituskyvyn ja ajettavuuden lisäksi käytännöllisyys – ainakin lähimpiin haastajiinsa verrattuna.

Käytännöllisyydessä – ja näköjään myös kiihtyvyydessä – voiton vie kuitenkin esimerkiksi tämä saksalainen perheauto. R35 GT-R laitettiin hiljattain viivalle Audin RS 6 -tehofarkun kanssa alla nähtävin tuloksin.

Ero autojen kiihtyvyydessä on suorastaan häikäisevä. GT-R ei tarjoa käytännössä minkäänlaista vastusta Audille, vaikka paperilla japanilaisohjuksen pitäisi olla selvä voittaja. Audi vei kaikki kolme lähtöä selvästi nimiinsä.

Optimaalisesta kiihdytyksestä paikaltaan lähtiessä huolehtiva launch control -järjestelmä oli kytkettynä kummassakin autossa.

Videolla huomautetaan, että vaikka RS 6 veikin voiton kiihdytyskisassa, ei sillä olisi mitään jakoa radalla. Kaikesta huolimatta lopputulos on vaikuttava.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja