Mainos

YK:ta pyydettiin takaisin Irakiin

USA ja Irakin väliaikaishallinto pyysivät YK:ta takaisin Irakiin rauhoittamaan vaaleja.

Irak toimitti aseraportit YK:lle

Irakin ja Yhdysvaltain viranomaiset pyysivät eilen YK:ta lisäämään väkeään Irakissa tammikuun vaalien alla. Irakin YK-lähettiläs Samir Shakir Sumaidaie sanoi maan hallituksen olevan paljon huolestuneempi mahdollisista irakilaisiin kohdistuvista hyökkäyksistä kuin vaalien boikotoinnista.

-Kun turvallisuustilanne Irakissa on yhä vaikea, YK:n väen lisääminen ja tuki olisi olennaista tämän poliittisen ylimenovaiheen aikaan, sanoi Yhdysvaltain YK-lähettiläs John Danforth.

YK on jo lisännyt henkilökuntansa määrän Irakissa 59:ään, kun väliaikaisen parlamentin eli kansalliskokouksen valitsemiseen on aikaa kuutisen viikkoa. YK:n pääsihteeri Kofi Annan on ollut haluton lähettämään kansainvälistä väkeään Irakiin ulkomaalaisiin kohdistuneiden iskujen takia.

YK veti käytännössä koko henkilökuntansa Irakista, kun pommi-isku YK:n Bagdadin-päämajaan elokuussa 2003 tappoi 22 ihmistä, joukossa YK:n erityislähettiläs Sergio Vieira de Mello. Tämän vuoden alusta lähtien YK:n henkilökuntaa on palannut vähitellen Irakiin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.