Mainos

YK huolissaan pakotteiden vaikutuksista Burundissa

YK kantaa huolta Burundin tilanteesta naapurimaiden tiukennettua talouspakotteitaan. YK ei voi pakotteiden vuoksi toimittaa Burundiin hätäapua. Jo 2000 tonnin apulastit ovat jääneet toimittamatta tarpeessa oleville Burundiin. YK:n oli tarkoitus toimittaa aputarvikkeita Ruandasta Burundiin aikanaan paenneille ihmisille sekä Burundin sekasorron maansisäiseen pakoon ajamille.

Tansanian liityttyä talouspakotteita kiristäneisiin valtioihin avustuslastien kuljetukset Burundiin on estetty. YK:n lastenavun järjestö Unicef pelkää, että jopa 30 000 lasta joutuu talouspakotteiden vuoksi ahdinkoon Burundissa.

Ruanda liittyi pakoterintamaan

Uusin valtio talouspakotteita kiristäneiden joukossa on Burundin naapuri Ruanda, joka ilmoitti eilen sulkevansa Burundin vastaisen rajansa. Ruanda pysäyttää myös ilmaliikenteen maiden välillä.

Tutsien johtaman Ruandan liittyminen taloussaartoon on yllätys Burundissa vallan kaapanneille tutseille. Burundin tutsivähemmistöä edustavat sotilasjuntta on odottanut, että Ruandan johtajat tukevat vallankumousta Burundissa.

Aiemmin yhteydet Burundiin ovat katkaisseet Tansanian lisäksi Kenia ja Uganda. Ruandan vastainen raja on ollut ainoa reitti ulkomaille, koska Burundin tutsisotilaat ovat itse sulkeneet rajan Zaireen. Burundin hutu-heimon kapinasotilaita on paennut Zairen puolelle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.