Yhdysvaltojen tulevaisuuden ratkaisuhetket: Tässä vaali-illan, -yön ja -aamun aikataulu – näin seuraat kaiken MTV Uutisten kautta

Trumpin puheet vaalivilpistä ja ääntenlaskun keskeyttämisestä lietsovat protesteja – MTV:n kirjeenvaihtaja kertoo, mistä on kyse 5:12
Trumpin puheet vaalivilpistä ja ääntenlaskun keskeyttämisestä lietsovat protesteja. Katso videolta, kun MTV:n kirjeenvaihtaja kertoo, mistä on kyse.

Ensimmäiset vaalihuoneistot ovat avautuneet Yhdysvaltojen itärannikolla aamun valjettua. Näin MTV Uutiset seuraa eri välineissään hetki hetkeltä äänestämistä ja vaalituloksen paljastumista.

MTVUutiset.fi seuraa vaalitapahtumia jo nyt hetki hetkeltä muun muassa tässä seuranta-artikkelissa. Tärkeimmistä ja kiinnostavimmista tapahtumista ja käänteistä julkaistaan omat artikkelinsa.

Äänestyspaikkoja avataan vaiheittain 50 osavaltiossa kello 13.00 – 19.00 Suomen aikaa.

Äänestyshuoneistojen sulkeminen tapahtuu niin ikään vaiheittain 01.00 keskiviikon puolella Suomen aikaa Kentuckyn ja Indianan itäisistä osista alkaen.

Äänestyspaikkoja suljetaan yön tunteina portaittain, minkä yhteydessä tulosta ennakoivien ovensuukyselyiden tuloksia saadaan tietoon. Viimeisenä äänestyspaikkansa sulkee Alaskan läntisin osa kello kahdeksalta aamulla Suomen aikaa.

Erikoislähetyksiä TV:ssä ja netissä

Tiistai-iltana vaaleja ennakoidaan MTV3-kanavalla myös Asian Ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa kello 22.35 entisten ulkoministerien Timo Soini ja Erkki Tuomioja voimin.

MTV3-kanava lähettää läpi yön erikoislähetystä kello 23.05 alkaen vaaliyön tapahtumista, tuloksista ja tarkentuvista ennusteista. Mukana vaaleja analysoimassa on joukko asiantuntijoita, muun muassa Risto E. J. Penttilä, Tarja Halonen ja Yhdysvalloissa paikan päällä vaaleja seuraavat toimittajat Mari Karppinen ja Tuomo Hyttinen.

Erikoislähetyksen voit katsoa myös netin kautta MTV Uutiset Livestä

.

Live seuraa tapahtumia jatkuvasti tänään illalla ja huomenna päivällä vaalien tulosten alkaessa hahmottua.

Vaalit ovat Yhdysvalloissa poikkeukselliset myös laajan ennakkoäänipotin myötä. Ennakkoon on äänestänyt liki sata miljoonaa amerikkalaista, mikä hidastaa ääntenlaskua merkittävästi. Presidentinvaalien ja kongressivaalien voittajien ratkeaminen voi viivästyä merkittävästi, jopa päivillä tai viikoilla.

Vaaliyön jälkeisiä tapahtumia perataan läpi keskiviikon MTV3-kanavan Uutisaamussa, MTVUutiset.fissä sekä MTV Uutiset Livessä.

Tärkeimmät hetket vaalipäivänä ja -yönä Suomen aikaa: 

Kello 13.00: Äänestyshuoneistojen avautuminen alkaa vaiheittain.

Kello 19.00: Äänestyshuoneistot avautuvat viimeisenä Havaijilla.

Kello 22.35: Asian Ytimessä, Jaakko Loikkanen -erikoislähetys alkaa.

Kello 23.05: Yön läpi kestävä erikoislähetys alkaa MTV3-kanavalla.

Kello 01.00: Ensimmäiset äänestyshuoneistot sulkeutuvat Indianan ja Kentuckyn itäisissä osissa.

Kello 02.00: Äänestyshuoneistot sulkeutuvat useissa paikoissa itärannikon seudulla.

Kello 02.30: Äänestyshuoneistot sulkeutuvat Pohjois-Carolinassa, Virginiassa ja Vermontissa.

Kello 03.00: Äänestyshuoneistot sulkeutuvat lukuisissa osavaltioissa. Hetki on yksi yön merkittävimpiä.

Kello 03.30: Äänestyshuoneistot sulkeutuvat Arkansasissa.

Kello 04.00: Äänestyshuoneistot sulkeutuvat useissa osavaltioissa, muun muassa New Yorkissa.

Kello 05.00: Äänestyspaikkojen sulkeutuminen lähestyy länsirannikkoa. Sulkeutujien joukossa nyt muun muassa Nevada ja Utah.

Kello 06.00: Jaossa on suuri potti, kun sulkeutujien joukossa on Kalifornia. Voittaja voi olla aikaisintaan selvillä tässä vaiheessa.

Kello 06.25: Vaalilähetys siirtyy MTV3-kanavalla Uutisaamun vetämäksi.

Kello 07.00: Äänestyshuoneistot sulkeutuvat osissa Alaskaa ja ääntenlasku alkaa. 

Kello 08.00: Viimeinenkin äänestyspaikka sulkee ovensa, kun äänestys loppuu Alaskan länsiosassakin.

Lue myös:

    Uusimmat