Mainos

Yhdysvaltain vankilat ennätyksellisen täynnä

Yhdysvalloissa on eniten vankeja maailmassa. Joka 140:s amerikkalainen istuu vankilassa.

Yhdysvaltain vankiloissa istuvien vankien määrä nousi viime vuoden aikana ennätyslukemiin. Maan vankiloissa on yli 2,1 miljoonaa vankia, mikä tarkoittaa yhtä jokaista 138 amerikkalaista kohden. Luvut ilmenevät eilen julkistetusta hallituksen raportista.

Tilastojen mukaan Yhdysvalloissa on eniten vankeja maailmassa. Lukujen valossa taakse jäävät muun muassa Kiina ja Venäjä, joiden asukasluku yhteensä on moninkertainen Yhdysvaltoihin nähden.

Yhdysvaltojen vankiloissa istuu 726 vankia sataatuhatta amerikkalaista kohden. Vertailun vuoksi Britanniassa on 142 vankia sataatuhatta kohden, Kiinassa 118, Ranskassa 91, Japanissa 58 ja Nigeriassa 31.

Tutkimuksen mukaan amerikkalaisvankeja oli viime vuonna 48452 enemmän kuin toissavuonna eli nousu oli 2,3 prosenttia. Eniten, 6,3 prosenttia, nousi huumerikoksista tuomittujen määrä.

Miehiä on vankiloissa yksitoista kertaa enemmän kuin naisia. 1348 miestä sadastatuhannesta amerikkalaisesta istuu telkien takana.

Afroamerikkalaisilla miesten tilanne on hälyttävä: parikymppisistä mustista miehistä 12,6 prosenttia on vankilassa. Latinoilla samanikäisten luku on 3,6 prosenttia ja valkoihoisilla 1,7 prosenttia. 45-54-vuotiaita afroamerikkalaismiehiä on vankiloissa kaksi kertaa enemmän kuin samanikäisiä valkoihoisia. Ulkomaiden kansalaisia amerikkalaisvankiloissa on 91 789.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.