Mainos

Yhdysvalloissa odotetaan historiallista koronlaskua

Yhdysvalloissa odotetaan tänään historiallista korkopäätöstä.

Yhdysvaltain keskuspankin Fedin odotetaan laskevan ohjauskorkoaan vähintään puolella prosenttiyksiköllä. Tämä veisi koron yhteen prosenttiin eli samalle tasolle, jolla se oli viimeksi neljä vuotta sitten.

Osa sijoittajista on kuitenkin valmis veikkaamaan rajumman pudotuksen puolesta, joka veisi koron historian alhaisimmalle tasolle eli alle prosenttiyksikön.

Myös korkolaskujen vauhti historiallinen, sillä edellinen yllätysleikkaus tehtiin vain pari viikkoa sitten.

Analyytikkojen mukaan Fed haluaa osoittaa, että sillä on ohjat yhä käsissään talouskriisin hoidossa. Vaikka korkotason leikkaus näin alhaisella tasolla on lähes symbolinen teko, sillä viestitään markkinoille, että elvytyksen eteen tehdään kaikki voitava. Samalla toivotaan, että halpeneva lainaraha saisi kulutuksen taas liikkeelle.

Markkinat intoutuivat leikkausaikeista, ja New Yorkin pörssikurssit päätyivät illalla lähes historialliseen nousuun. Teollisuusosakkeita mittaava Dow Jones -indeksi nousi 10,88 prosenttia 9065,12 pisteeseen. Pisteissä mitaten nousu oli pörssin historian toiseksi suurin ja prosenteissakin kuudenneksi suurin. Nasdaq-indeksi nousi 9,53 prosenttia 1649,47 pisteeseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.