Yhdysvallat toiseksi tärkein osakemarkkina suomalaissijoittajille – eniten myytiin Spotifya ja Match Goupia: "Elokuu oli poikkeuksellinen kuukausi tänä vuonna"

10:09
United Bankersin kehitysjohtaja Inka Noramaa sekä sijoituskirjailija Karo Hämäläinen keskustelevat sijoittamisesta ja riskienhallinnasta.

Suomalaiset sijoittavat myivät omistuksiaan erityisen aktiivisesti Yhdysvaltojen markkinoilla elokuussa. Suomessa myydyin osake oli jälleen Nordea, käy ilmi Danske Bankin tiedotteesta.

Suomalaiset sijoittajat myivät osakkeitaan erityisesti Yhdysvalloissa elokuun aikana. Osakemarkkinat elivät viime kuun aikana voimakkaasti Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppaneuvottelujen mukana.

Danske Bankin asiakkaiden Yhdysvalloissa tekemistä kaupoista euromääräisesti myyntejä oli lähes 70 prosenttia. Danske Bankin asiakkaiden osakekaupoista tehty vertailu on kuvaava, sillä pankin kaupankäyntipalkkiot ovat samat kaikille markkinoille. Näin edullisemmat välityspalkkiot eivät ohjaa sijoituksia Suomeen.

– Yhdysvallat on selkeästi toiseksi tärkein osakemarkkina suomalaisille piensijoittajille. Elokuu oli poikkeuksellinen kuukausi tänä vuonna, sillä rahaa vedettiin markkinoilta. Kauppaneuvottelujen luisuminen kauppasodaksi vaikuttaa varmasti sijoittajien päätöksiin, senioristrategi Tuukka Kemppainen Danske Bankista kommentoi ilmiötä.

Myydyimpien osakkeiden joukossa deittisovelluksesta tuttu yritys

Eniten suomalaissijoittajat myivät Spotifyä ja deittisovelluksistaan, kuten Tinderistä tunnettua, Match Groupia.

– Match Groupin osake nousi voimakkaasti, kun yhtiö julkisti osavuosikatsauksensa, jonka luvut ylittivät analyytikoiden ennusteet. Osake nousi yli 20 prosenttia päivässä ja näyttää siltä, että moni suomalaissijoittaja halusi kerätä voitot talteen tässä vaiheessa.

Kaikesta osakevaihdosta myyntejä oli 52 prosenttia, ja sijoittavat myivät ostoja enemmän euromääräisesti kaikilla Danske Bankin palvelujen kautta olevilla markkinoilla.

– Myyntien määrän nouseminen ei ole kuitenkaan niin suurta, että se aiheuttaisi huolta sijoittajien luottamuksen loppumisesta osakemarkkinoihin, Kemppainen kertoo tiedotteessa.

Saksa kolmanneksi suurin markkina suomalaisille

Suurin markkina suomalaisille sijoittajille oli tuttuun tapaan Suomi, jossa tehtiin 83 prosenttia kaupoista. Suomessa osakekauppa jakaantui lähes tasan ostojen ja myyntien kesken.

Vaihdetuimpien kärjestä löytyvät tutut yhtiöt Outokumpu, Nordea ja Nokia. Nordea jatkoi myydyimpänä osakkeena, ja ostetuimpien osakkeiden kärkeen nousi Outokumpu.

Kolmanneksi suosituin osakemarkkina oli elokuussa Saksa.

– Saksan merkitys suomalaisille sijoittajille näyttää olevan kasvussa Ruotsin kustannuksella, Kemppainen vertaa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja