Mainos

Yhdysvallat pommitti Kirkukin alueella

Yhdysvaltain sotakoneet ovat pommittaneet pohjoista Kirkukin kaupungin aluetta Irakissa. Liittouma on jatkanut myös Bagdadin pommituksia kohteinaan Saddamin ja hänen poikansa palatsit.

Yhdysvaltain sotakoneet ovat pommittaneet Irakin pohjoista kaupunkia Kirkukia tai sen lähialueita, kertoi Reutersin toimittaja.

- Kaksi hävittäjää kiersi aluetta erittäin matalalla ja sen jälkeen kuulimme kaksi suurta räjähdystä Kirkukin kaupungin suunnalta, kertoi tilannetta läheisestä kylästä seurannut toimittaja.

Liittouman joukot jatkoivat aamulla myös pääkaupungin pommituksia. Bagdadissa kuultiin varhain aamulla toistakymmentä suurta räjähdystä.

Sähköt poikki Bagdadissa

Arabialaisten televisiokanavien mukaan liittouman iskut ovat katkaisseet sähköt suuresta osasta Bagdadia. Iskun kohteina olivat erityisesti Sadddam Husseinin pojan Qusayn hallinnoimat rakennukset. Saddamin nuorempi poika Qusay on Irakin tasavaltalaiskaartin joukkojen ylipäällikkö.

Ilmaiskuja on suunnattu myös Bagdadin laitamille alueille, joilla tasavaltalaiskaartin oletetaan odottavan amerikkalaisjoukkojen kohtaamista. Amerikkalaisjoukot ovat 80-100 kilometrin päässä Bagdadista.

Kiivaita taisteluita on käyty myös Nassiriyan kaupungissa ja sen läheisyydessä Etelä-Irakissa.

Liittouma ampui siviilejä

Irakin armeijan tiedottajan mukaan taisteluissa on vuorokauden aikana kuollut ainakin 60 liittouman sotilasta. Liittouma on sen sijaan kertonut huomattavasti pienemmistä tappioista.

Amerikkalaissotilaat avasivat myöhään illalla tulen tarkastuspisteessä Najafin lähellä kohti siviiliajoneuvoa, joka ei pysähtynyt. Seitsemän naista ja lasta kuoli. Shatran ulkopuolella amerikkalaissotilaat ampuivat irakilaisen, joka ajoi kuorma-autonsa kohti amerikkalaisten tarkastuspistettä.

(MTV3-Reuters-Itar-Tass-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.