Mainos

Yhdysvallat: Irak rikkoo asetarkastussopimusta

Yhdysvallat syytti tänään Irakia siitä, ettei se ole suostunut yhteistyöhön YK:n asetarkastajien kanssa YK:n kanssa solmimastaan sopimuksesta huolimatta. Ulkoministeriön edustajan James Rubinin mukaan Irakin asenne merkitsee sitä, että aika jolloin Irakin vastaiset pakotteet voidaan purkaa on vielä kaukana.

Asetarkastajien tuoreen raportin mukaan Irak ei ole noudattanut YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmia millään merkittävällä alueella, Rubin sanoi. Hänen mukaansa Yhdysvallat pitää tätä erityisen häiritsevänä helmikuussa allekirjoitetun sopimuksen jälkeen. Irakin ja YK:n sopimus poisti tällöin Yhdysvaltain sotilaallisen iskun uhan.

Vaikka Irak ehkä onkin pitänyt lupauksensa päästää YK:n asetarkastajat presidentin palatsialuille, Irak edelleen "valehtelee ja piilottelee totuutta" mitä tulee kemiallisten ja biologisten aseiden olemassaoloon, Rubin syytti. Tuoreen raportin mukaan asetarkastuksissa ei ole tapahtunut juuri mitään edistystä kuuden viime kuukauden aikana. Turvallisuusneuvoston jäsenten on määrä keskustella raportista tällä viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.